Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη

Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, με απόφαση ΚΥΣΕΑ για τις τοποθετήσεις, στη θέση του Αντιστρατήγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Ο κ.Χουδελούδης, που κατάγεται από το Παλιούρι Διδυμοτείχου και γεννήθηκε στην Κυανή Διδυμοτείχου, ήταν μέχρι πέρυσι τον Μάρτιο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης και μάλιστα η παρουσία του θεωρήθηκε απόλυτα πετυχημένη. Τον τελευταίο χρόνο είχε καθήκοντα του Διευθυντού Ε΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ. Αποτελεί σίγουρα ιδιαίτερη τιμή για τον Έβρο που ένας αξιωματικός που κατάγεται από αυτόν , φτάνει σε αυτή την τόσο υψηλή θέση στην ιεραρχία και θα είναι ο νέος Σωματάρχης της περιοχής. Η παρουσία του στην 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης έχει χαρακτηριστεί με τα καλύτερα λόγια από όλους, γιατί έδωσε μια νέα διάσταση στις σχέσεις και την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων με την τοπική κοινωνία.

Ο κ.Ιλαρίδης από την πλευρά του τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε συγκεκριμένα:

  1. Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποπτεράρχου σε θέση Αντιπτεράρχου, ως εξής:

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.

(2) Τον Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης.

(3) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

(4) Τον Αντιστράτηγο Θεμιστοκλή Γρυμπίρη, ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

(5) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, ως Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστή Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητή ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής).

(6) Τον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ.

(7) Τον Αντιστράτηγο Κέλλη Γεώργιο, ως Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(8) Τον Αντιστράτηγο Σπανό Αναστάσιο, ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

(9) Τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Παπαναγνώστου, ως Επιτελάρχη ΓΕΣ.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/