Δυο χρόνια μετά το μετάλλιο στη Γλασκώβη ο Κώστας Μπανιώτης προετοιμάζεται για Τόκυο παρά την πρόσκληση για Τορούν

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του θρακιώτικου αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Κώστας Μπανιώτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ηταν 2 Μαρτίου, Σάββατο τότε, όταν ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έκανε τον αγώνα της ζωής του και κατάφερε να πετύχει αυτό που τόσα χρόνια διεκδικούσε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, όντας επό μιάμισι δεκαετίας ένας από τους κορυφαίους άλτες στον κόσμο: το πολυπόθητο μετάλλιο.

Ο Μπανιώτης σε εκείνον τον τελικό στο Γλασβώβη αναδείχθηκε δεύτερος και φέτος, στον τελευταίο του αγώνα στον κλειστό στίβο, αφού έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, θα περίμενε κανείς ότι θα επιδίωκε να επαναλάβει τον προ διετίας άθλο του.

Ωστόσο το όνομα του Κομοτηναίου απουσιάζει από τις λίστες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορουν της Πολωνίας, που ξεκινά την Πέμπτη. Οπως και απουσίασε από όλα τα μεγάλα ραντεβού του κλειστού στίβου φέτος, τα όποια λόγα πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ο λόγος; Πολύ απλά απόφαση τακτικής, την οποία έλαβε μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Τούγκο. Ο Κώστας Μπανιώτης εξακολουθεί να γυμνάζεται και να προπονείται σε καθημερινή βάση στο Καυτανζόγλειο. Ωστόσο από τις αρχές της χρονιάς έλαβε την στρατηγική απόφαση να μην κάνει φέτος κλειστό, όπως και πολλοί άλλοι μεγάλοι αθλητές.

Η επιθυμία του Μπανιώτη είναι να κλείσει την καριέρα του ει δυνατόν μετέχοντας για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με σκοπό να προκριθεί στον τελικό και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Δεν θα έχει την απειρία του Πεκίνου το 2008, ούτε το άγχος του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Με οδηγό την εμπειρία, που μετράει πολύ σε τεχνικά αγωνίσματα όπως το ύψος, ο Κώστας Μπανιώτης μπορεί να έχει μεγαλώσει σε σχέση με τον νεανικό ενθουσιασμό του παρελθόντος, αλλά ελπίζει ότι θα μπορέσει να το αντισταθμίσει αυτό με την εμπειρία που πλέον διαθέτει. Βέβαια, για να πάει στο Τόκυο πρέπει να πιάσει το όριο.

Ωστόσο ο μεγάλος στόχος είναι αυτός του Τόκυο και μπροστά σε αυτήν την τελευταία μεγάλη παράσταση, αποφασίστηκε να γίνει αυτή η θυσία, που μπορεί να είναι και θυσία ολόκληρου νέου μεταλλίου αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες αλλά και το πρόβλημα της πανδημίας, που είναι παγκόσμιο και επηρεάζει και τους άλλους άλτες.

Για αυτόν τον λόγο ο Κώστας Μπανιώτης, αν και έλαβε πρόσκληση να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό του Τορούν και χωρίς να έχει όριο (αφού δεν έκανε αγώνες) ώστε να υπερασπιστεί αν θελήσει το μετάλλιο που κατέκτησε τέτοια μέρα δυο χρόνια πριν, αποφάσισε να μην διακόψει την προετοιμασία του που έχει ως στόχο το Τόκυο. Αυτήν την τελευταία παράσταση…