Σκέτη απογοήτευση ο ΑΟΞ! Πλήρωσε λάθη, δεν έβγαλε τελικές και έχασε από την πιο παθιασμένη Παναχαϊκή

Την ήττα γνώρισε ο ΑΟΞ στην Αγυιά από την Παναχαϊκή με 1-0, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι όπου η ομάδα της Ξάνθης με πολλές απουσίες μεν αλλά χωρίς δικαιολογίες, δεν μπόρεσε να βγάλει τελικές και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Στο πρώτο παιχνίδι έπι της σύντομης μετά-Πόποβιτς εποχής, ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιώργος Μαραντάς είχε να αντιμετωπίσει τις αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών του είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω τιμωριών· παρατάσσοντας μία ενδεκάδα με τους καλύτερους και πιο έτοιμους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Η χαμηλή ένταση στο παιχνίδι τους ωστόσο σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη κόστισαν ακόμη μία ήττα για τον ΑΟΞ.

Η Ξάνθη για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι κλήθηκε να κυνηγά στο σκορ και αυτή τη φορά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Συγκεκριμένα στο 8′ ύστερα από κόντρες λίγο έξω από την περιοχή του ΑΟΞ, ο Ανάκογλου έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ στην αριστερή γωνία του Ίτσο μη αφήνοντας περιθώρια στον Αυστραλό για αντίδραση.

Έπετα από την επίτευξη του τέρματος, η ομάδα της Πάτρας έδωσε χώρο στην Ξάνθη η οποία είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να αντιδράσει, ξεκινώντας τις επιθετικές της προσπάθειες κυριώς από την πλευρά του Βόλτερς. Στο 25′ σημείωσε την πρώτη τελική, ύστερα από φάουλ του Τάτου και κεφαλιά του Καπνίδη, η οποία όμως έφυγε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με το σουτ του Βόλτερς, το οποίο όμως κατέληξε για λίγο εξώ των γραμμών. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε ακόμη μία τελική, την πρώτη εντός εστίας, στο 33′ με μακρινό σουτ του Τάτου που μπλόκαρε σταθερά ο Κολοβούρης.

Ενδεικτικό πάντως της κακής μεσοαμυντικής λειτουργίας του ΑΟΞ αποτελεί το γεγονός πως όποτε χανόταν η μπάλα σε νευραλγικό χώρο, οι παίκτες της Παναχαϊκής έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα επίθεση, όπως σε αυτή του 41ου λεπτού και το γύρισμα του Ανάκογλου (μπλόκαρε έυκολα ο Ίτσο).

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα των γηπεδούχων, κυριώς με πρωτοβουλιές του Τάτου, από τα πόδια του οποίου περνούσαν όλες οι επιθέσεις. Στο 55′ σημειώθηκε πολύ καλή στιγμή για την ισοφάριση, όταν από κόρνερ του Τάτου ο Θυμιάνης έπιασε την κεφαλιά η οποία όμως κατέληξε για ελάχιστα άουτ. Μετά το πέρας της μίας ώρας, ο αγώνας βρήκε για κάποια λεπτά ρυθμό· στο 62′ από κάθετη του Τάτου, ο Βόλτερς από αριστερά έκανε το επικίνδυνο γύρισμα, όμως ο Καπνίδης δεν βρέθηκε σε σωστή θέση ώστε να ολοκληρώσει. Στο 64′ η Παναχαϊκή σε μία από τις αντεπιθέσεις της είχε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, ο Ίτσο όμως απέκρουσε το πλασέ του Αραβίδη.

Ο ρυθμός όμως δεν διατηρήθηκε παρά ελάχιστα, με την Ξάνθη να γίνεται ακόμη περισσότερο επιθετική με την είσοδο του Ντίνα και του νεοαποκτηθέντα Μικελτάζτε στο 74′, που πλαισίωσε τον Καπνίδη ως δεύτερος προωθημένος. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έψαξαν την ισοφάριση κυρίως με γεμίσματα προς την περιοχή. Με εξαίρεση ωστόσο την υποψία επικίνδυνης φάσης από τη σέντρα του Σιατραβάνη από αριστερά στο 79′, από την οποία ωστόσο δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό, δεν μπορέσαν να διασπάσουν την άμυνα της Παναχαϊκής, η οποία διατήρησε σχετικά εύκολα το σημαντικό τρίποντο.

Με τον τρόπο αυτό η Ξάνθη έκλεισε τον πρώτο γύρο με δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα, υποχώρησε στην 6η θέση (15 βαθμούς), ενώ η εικόνα θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά ώστε να βρεθεί ξανά σε θέση διεκδίκησης των πρώτων θέσεων.

Διατητής της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα, με τη διαιτησία του να μη δημιουργεί παράπονα από καμία πλευρά. Βοηθοί του ήταν οι Καραλής (Ηλείας) και Χριστοδούλου (Ημαθίας), ενώ 4ος διαιτητής βρισκόταν ο Μπακογιάννης (Αθηνών).

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παρασκευόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πατάπης, Πλιάτσικας, Πάνος (74′ Σταμόπουλος), Μπρους, Μουστακόπουλος (74′ Μασούρας), Γιούσης, Μπάτροβιτς (60′ Τσερούτι), Ανάκογλου (83′ Παπαδόπουλος), Αραβίδης

ΞΑΝΘΗ (Μαραντάς): Ίτσο, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Τσαμούρης, Κέβιν (74′ Μικελτάτζε), Θυμιάνης (68′ Τεσίγια), Μπριλάντε, Βόλτερς (74′ Ντίνας), Σιατραβάνης (90′ Τζούρμαν), Τάτος, Καπνίδης