«Βομβαρδισμένο τοπίο» το ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ στο περιαστικό άλσος της Νυμφαίας

Την εγκατάλειψη της πολιτείας στο δάσος της Νυμφαίας, αποφάσισαν να αναπληρώσουν με την εθελοντική τους δράση συμπολίτες όπως τα μέλη του αθλητικού συλλόγου Πόντος Θρυλορίου, που όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας, με προσωπικό κόπο και κόστος, ανάπλασαν τις υποδομές σε ένα εγκαταλελειμμένο σημείο του δάσους.

Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούν να διορθωθούν με την ιδιωτική πρωτοβουλία των εθελοντών, όπως αυτή του Πόντου Θρυλορίου και μια τέτοια περίπτωση είναι το ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ που θυμίζει… βομβαρδισμενο τοπίο, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία.

«Η υποχρηματοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη επιτυχημένων πρωτοβουλιών (μέχρι στιγμής) εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής, έχουν καταντήσει τις υποδομές στο δάσος της Νυμφαίας σε πλήρη εγκατάλειψη», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος».

«Σπασμένα κιόσκια, κατεδαφισμένα γεφυράκια, φθαρμένα παγκάκια, “βομβαρδισμένα” υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ-τένις, μισόχτιστα παράνομα κτίρια, παραμένουν μέσα στο δάσος, αποτελώντας αισθητική υποβάθμιση και κίνδυνο για μικρά παιδιά κι αθλούμενους.

Τα υπαίθρια “πάρτι” που γίνονται εντός του δάσους από συμπολίτες μας, αφήνουν την επομένη δεκάδες απορρίμματα, ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Χαρτοσακούλες, παρατημένα υπολείμματα φαγητών ή ροφημάτων, μπουκάλια ή κουτάκια ποτών κι αναψυκτικών και κάθε λογής απορρίμματα, μπορεί να δει κανείς στη Νυμφαία.

Και κάπως έτσι, όσες φορές καθαρίζεται από το Δασαρχείο, τον Δήμο Κομοτηνής ή διάφορους εθελοντές, άλλες τόσες βρωμίζει το περιαστικό δάσος της πόλης. Αναζητούνται λύσεις από την πολιτεία και παιδεία από τους πολίτες!», σχολιάζει το σχετικό άρθρο του Διονύση Βοργιά στην εφημερίδα «Χρόνος».