Α2 Ανδρών: Δήλωση αδυναμίας επανέναρξης από Καβάλα, Κόροιβο και άλλες επτά από τις 16 ομάδες

Αν και η Πολιτεία άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της Α2 Μπάσκετ Ανδρών, που σημαίνει βήμα προς τη συνέχεια της διοργάνωσης, εννιά από τις 16 ομάδες έστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ τονίζοντας πως αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν.

Πριν από μερικές ημέρες, είχε προηγηθεί μία άλλη επιστολή προς την ομοσπονδία που την συνυπέγραφαν οι 14 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος (πλην Ολυμπιακού και Πανερυθραϊκού), όπου της ζητούσαν ως προαπαιτούμενο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος την κάλυψη των εξόδων των τεστ για τον κορονοϊό, αλλά και εκείνων για τα παιχνίδια εκτός νομών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΣΑΚ με τον ΣΕΠΚ είχαν δεσμευθεί για την κάλυψη του κόστους των τεστ για τους πρώτους δύο μήνες, αλλά πλέον φαίνεται ότι υπάρχουν υπέρτερα προβλήματα πέραν των τεστ. Ετσι οι εννιά ομάδες έστειλαν τη νέα επιστολή, ξεκαθαρίζοντας πως με τα τωρινά δεδομένα δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Την επιστολή αυτή υπογράφουν μεταξύ άλλων η Καβάλα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και ο Κόροιβος Αμαλιάδας, η ομάδα που διαδέχθηκε τον ΑΣ Ξάνθη. Ακόμα συνυπογράφουν το Αγρίνιο, ο Αμύντας, ο Οίαξ Ναυπλίου, ο Τρίτωνας, το Παγκράτι, η Δάφνη Δαφνίου και ο Φίλιππος Βέροιας.