Απορούν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας με την απόλυση Πόποβιτς: «Είχε τρεις νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια»

Μάλλον… απορία εκφράζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία με την απόλυση του Τόνι Πόποβιτς από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών.

Η είδηση προέκυψε ξημερώματα Τρίτης στην Ωκεανία και άρχισε να συζητείται στα ποδοσφαιρικά στέκια της χώρας από το πρωί.

«Η ανακοίνωση της Ξάνθης δημοσιεύθηκε στα μέσα επικοινωνίας του συλλόγου περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Αυστραλίας και σήμανε την άμεση αναχώρηση του 47χρονου» αναφέρει η ιστοσελίδα sportingnews. Προσθέτει ότι «ο Πόποβιτς απολύθηκε από τον σύλλογο παρόλο που νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι με 2-1 τον ΟΦ Ιεράπετρας και παρόλο που έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έχοντας την ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League 2 μετά από εννιά αγωνιστικές, με παιχνίδι λιγότερο και 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη».

Τα ίδια πάνω κάτω αναφέρει και η ιστοσελίδα theworldgame. Επαναλαμβάνει τα περί τριών νικών στα τελευταία τέσσερα ματς και διαφορά μόλις 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο έχοντας παιχνίδι λίγότερο από τις ομάδες που βρίσκονται στην 2η, την 3η και την 4η θέση. «Ο χρόνος του Πόποβιτς στην ομάδα της Ξάνθης στην ελληνική Super League 2 σώθηκε με τις δυο πλευρές να παίζουν μαζί μόλις εννέα παιχνίδια στην σεζόν», αναφέρει στο ξεκίνημά του το σχετικό ρεπορτάζ. Προσθέτει ότι «Ο Πόποβιτς είχε στο επιτελείο του τον επί πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του Ζέλικο Κάλατς, ο οποίος αποχώρησε από μόνος του από την Ξάνθη πριν τρεις εβδομάδες, και τον πρώην μέντορά του στην Γουσεστερν Σιντνεϊ Γουοντερες Αρθουρ Ντίλες, του οποίου το καθεστώς παραμονής είναι αβέβαιο μετά την ανακοίνωση για την αποχώρηση του Πόποβιτς. Οι πρώην παίκτες της Εθνικής Αυστραλίας Τζος Μπριλάντε και Μάθιυ Τζουρμαν, ο πρώην γκολκίπερ της Αδελαϊδας Πολ Ιτσο, ο πρώην της Ουέλιγκτον Φοινιξ Κάλαν Ελιοτ και οι γιοι του Πόποβιτς Κριστιάν και Γκάμπριελ επίσης υπέγραψαν στην Ξάνθη μετά την άφιξη του πρώην προπονητή της Γουσεστερν Σιντνεϊ Γουοντερερς και της Περθ Γκλορι», συμπληρώνει το ρεπορτάζ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άρθρο στην ιστοσελίδα foxsports. Κάνει εκτενή αναφορά στους παίκτες και τους συνεργάτες που είχε ο Ποποβιτς από την Ωκεανία, επισημαίνει με έμφαση ότι η απόλυση έρχεται μετά από νίκες και προσθέτει: «Είναι η δεύτερη φορά που ο Πόποβιτς απολύεται από ευρωπαϊκή ομάδα. Του είχαν δείξει την πόρτα της εξόδου από την τουρκική Καραμπουκσπορ το 2017, μόλις εννιά αγώνες αφότου αγωνίστηκε μαζί τους». Επισημαίνεται ακόμα ότι «η απόλυση του Πόποβιτς έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά από την απόλυση ενός άλλους Αυστραλού κόουτς, του Κέβιν Μουσκάτ, από την Βελγική Σεντ Τρούιντεν μετά από μόλις 14 παιχνίδια στον πάγκο της».

Στο τελευταίο αυτό σημείο στέκεται απο τον τίτλο της και η ιστοσελίδα www.ftbl.com.au. Επισημαίνει ότι αυξάνεται η λίστα με τους Αυστραλούς προπονητές που απολύονται. Γίνεται αναφορά στον Μουσκάτ και προστίθεται: «Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Τόνι Πόποβιτς δεν καταφέρνει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό αγώων στην Ευρωπη αφού τερματίζεται η προπονητική του καριέρα στον ενατο αγώνα με την ομάδα που προπονεί». Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι μόνον πλέον ο Χάρι Κεγουελ παραμένει στην ομάδα της Β’ Αγγλίας Ολντχαμ και φιλοξενεί δηλώσεις του Ελληνοαυστραλού Αγγελου Ποστέκογλου ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Αυστραλοί αντιμετωπίζονται πιο σκληρά στους προπονητικούς τους ρόλους μακριά από την Αυστραλία σε σχέση με άλλες εθνικότητες: «Εχοντας διαβατήριο Αυστραλίας σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα περιορίσει τα θετικά σχόλια για τον Ποπα και τον Μουσκυ και δεν έχω αμφιβολία ότι θα δουλέψουν και θα ανέλθουν και πάλι, έχουν τα χρόνια μπροστά τους και θα είμαι υπερευχαριστημένος αν τους δω μια μέρα να προπονούν στο υψηλότατο επίπεδο». Ωστόσο ενώ το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι ο Μουσκάτ θα έχει πιθανότατα μια νέα ευκαιρία στην Ευρώπη, είναι λιγότερο ξεκάθαρο το μέλλον για τον Πόποβιτς. «Η έξοδος του Πόποβιτς δημιουργεί αμφιβολίες και για τους πολλούς Αυστραλούς παίκτες που τον ακολούθησαν στην Ξάνθη του Ελληνοαυστραλου Μπιλ Πάπας, ο οποίος φιλοδοξούσε να κάνει την ομάδα του το μονοπάτι για την Ευρώπη για τα ταλέντα της Αυστραλίας».

Αρνητική θέση στην απόλυση Πόποβιτς δείχνει να παίρνει και η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Γράφει χαρακτηριστικά: «Αλλη μοα μέρα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, άλλος ένας προπονητής που έφυγε. Την Τρίτη η Ξάνθη ανακοίνωσ στην ιστοσελίδα της ότι δεν θα πορευτεί στην συνέχεια με τον προπονητή Τόνι Πόποβιτς με άμεση εφαρμογή αυτής της απόφασης. Ο πρόεδρος της ομάδας Μπιλ Πάπας, που έχει σκοπό να φέρνει ταλέντα από την Αυστραλία στην ευρωπαϊκή σφαίρα, ευχαρίστησε τον Πόποβιτς για την προσφορά του». Στη συνέχεια το ρεπορτάζ κάνει λόγο στους Αυτραλούς και Νεοζηλανδούς συνεργάτες και παίκτες που έφερε ο Πόποβιτς στην Ξάνθη και καταλήγει: «Δυστυχώς ο Πόποβιτς δεν θα είναι σε θέση να δοκιμάσει την πλήρη δυναμική της ομάδας και να προσπαθήσει να την επαναφέρει στην πρώτη κατηγορία παρά το γεγονός ότι οδήγησε την Ξάνθη σε μια τρίτη νίκηγ σε τέσσερις αγώνες με την επικράτηση επί του ΟΦ Ιεράπετρας με 2-1 το περασμένο Σαββατοκύριακο».