Ξέσπασμα Τζάτζου: «Το κυνήγι της Ξάνθης συνεχίζεται! Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη Ρόδο, ευτυχώς υπάρχει ο Πάπας»

«Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί έχασε η ομάδα στη Ρόδο και όσοι έχουν παίξει μπάλα το ξέρουν». Αυτό ανέφερε ο Μάκης Τζάτζος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.

Τόνισε ωστόσο ότι σίγουρα επηρέασε την ομάδα το ζήτημα της περιπέτειας του ταξιδιού, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες. «Περιμέναμε φυσιολογικά να αναβληθεί το παιχνίδι αλλά το παιχνίδι δεν το ανέβαλε η SL2. Εάν δεν είχαμε τον μεγαλομέτοχο, που μπορούσε να πληρώσει τα χρήματα για πτήση τσάρτερ από τη Θεσσαλονίκη, θα μας μηδένιζαν. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη και πρωτοφανές», ανέφερε ο Μάκης Τζάτζος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη.

Η παλιά δόξα του ΑΟΞ δεν ρωτήθηκε για ποιον λόγο η ΠΑΕ Ξάνθη δεν ζήτησε ποτέ επισήμως την αναβολή του αγώνα για 24 ωρες ή μια εβδομάδα, ώστε να δώσει μια απάντηση ως μέλος του ΔΣ της ομάδας. Ωστόσο και ο ίδιος πολλές φορές ανέφερε ότι «υπήρχε πίεση να πάει η ομάδα με κάθε τρόπο στην Ρόδο και φοβηθηκαμε να μην μηδενιστούμε αν και δεν είχαμε καμία ευθύνη για το γεγονός ότι δεν πέταξαν πτήσεις από την Αθήνα». Αποκάλυψε μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε το πορτοφόλι του Πάπας να κλείσει τσάρτερ με ό,τι κόστος σημαίνει αυτό, ο ΑΟΞ θα είχε μπει σε επιπλέον περιπέτειες.

«Ειχα κι εγω επιφυλάξεις όταν έφυγε ο Πανόπουλος αλλά βλέποντας αυτό που κάνει ο νέος μεγαλομέτοχος, όπως με τις παρεμβάσεις στο γήπεδο, βλέπουμε έχει ένα όραμα. Τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους θέλουμε στο ποδόσφαιρο, που επενδύουν χρήματα και μάλιστα που τα φέρνουν από το εξωτερικό», είπε ο Τζάτζος.

«Αγωνιστικά πρεπει να ανέβει η ομάδα, να ακολουθήσει την οργάνωση του μεγαλομετόχου. Περίεργο και αμφίρροπο είναι το πρωτάθλημα. Φέτος είναι πολύ διαφορετικά όλα. Οι ομάδες δεν δείχνουν να έχουν διαφορές μεταξύ τους. Εχουμε ροστερ Α’ Εθνικής με κλειστά μάτια αλλά στο γήπεδο δεν δείχνουμε αυτήν την εικόνα. Πρέπει όλοι μας να συνέλθουμε να πετύχουμε στόχο μας. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε φαβορί και να τιμήσουμε ότι είμαστε άξιοι για αυτά που μας παρέχει ο μεγαλομέτοχος».

Σε ερώτηση για το ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει απάντησε: «Ισως ο Ιωνικός, η Λειβαδιά, τα Χανιά, η Παναχαϊκή. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η Δόξα ήταν πολυ καλή προχθές που την είδα. Ισως τον επόμενο μήνα να αρχίσει να φαίνεται. Ξεκινήσαμε πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε παίξει φιλικό από 20 Οκτωβρίου και αρχίσαμε τέλος Ιανουαρίου. Υπάρχει πίεση, Ματς Κυριακή-Τετάρτη και αν έχουμε αναβολες μπορεί και να μην βγαίνουν και οι ημερομηνίες».

Ειδικά για τις εγκαταστάσεις ανέφερε: «Εχουν βελτιωθεί όλες οι εγκαταστάσεις, πέρα από την αλλαγή καθισμάτων στα χρώματα του κόκκινου και άσπρου. Τα επίσημα, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, οι κερκίδες έχουν βαφτεί και καθαριστεί, τα βοηθητικά έχουν εκσυγχρονιστεί αν και ήταν ήδη σε πολύ καλή κατάσταση. Ο άνθρωπος δείχνει ότι έχει όραμα, στόχο, πρέπει όμως και εμείς να τον βοηθήσουμε να μείνει και να επενδύσει και άλλο στην ομάδα μας».

Τέλος, σε ερώτηση για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ανέφερε: «Συνεχόμενη στεναχώρια από πέρυσι. Υποβιβαστήκαμε και τελικά τα δικαστήρια μας αθωώσαν. Συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, ένα κυνήγι. Δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε τους βαθμούς. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί λίγο. Η ομάδα στην ουσία εκτελέστηκε. Δεν ήταν μόνο το -7 αλλά και το -5 για ένα τυπικό πρόβλημα. Ο κόσμος από τη μια είναι εξαγριωμένος αλλά και η εικόνα της ομάδας δεν βοηθά, περίμενε περισσότερο. Δεν μπορεί να έρθει και στο γήπεδο και αυτό είναι κρίμα, θα βοηθούσε και στο αγωνιστικό κομμάτι η παρουσία του».