Δεν ζητήθηκε ποτέ εγγράφως από την ΠΑΕ Ξάνθη η αναβολή του αγώνα της Ρόδου

Η Ξάνθη ηττήθηκε από τον Διαγόρα στη Ρόδο με 1-0 και στην πόλη της Θράκης οι φίλαθλοι βράζουν κατά της ομάδας τους, αλλά παίρνει η μπάλα και την διοργανώτρια αρχή γιατί δεν ανέβαλε τον αγώνα αν και η Ξάνθη δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για την Ρόδο την Τρίτη.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και στην ΠΑΕ έτρεχαν να μαζέψουν τους παίκτες και να πάνε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης (κάποιοι με τα αυτοκίνητά τους!) ώστε να πετάξουν αυθημερόν τελικά για την Ρόδο, φτάνοντας στο νησί δυο ώρες πριν την έναρξη του ματς και πηγαίνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο γήπεδο.

Γκρίνια υπάρχει και είναι λογικό να υπάρχει, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι από την επίσημη Ξάνθη δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας ή έστω διαρροή κατά της απόφασης της Λίγκας να μην αναβληθεί το παιχνίδι παρά την ακύρωση των πτήσεων της Τρίτης από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Οπως αποδεικνύεται ωστόσο, υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο λόγος είναι ότι από την ΠΑΕ Ξάνθη επισήμως δεν ζητήθηκε ποτέ η αναβολή του αγώνα, έστω και κατά μία ημέρα. Υπήρξε ανεπίσημη προφορική ενημέρωση στην διοργανώτρια αρχή για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακύρωση της πτήσης τόσο από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα όσο και από την Αθήνα στην Ρόδο, πρόβλημα που άλλωστε ως προς το δεύτερο σκέλος αντιμετώπισαν και οι διαιτητές. Αλλά δεν υπήρξε αίτημα αναβολής.

Ο λόγος που δεν έγινε αυτό είναι άγνωστος και προφανώς εναπόκειται στην διοίκηση της ομάδας να τον εξηγήσει, εάν θέλει. Ωστόσο η ουσία είναι ότι από την Οδό Θεμιστοκλέους, όπου η έδρα της SL2, διαρρέεται ότι εγγράφως η ΠΑΕ Ξάνθη δεν αιτήθηκε ποτέ την αναβολή της αναμέτρησης. Ποτέ δεν έφτασε τέτοιο αίτημα ώστε να το εξετάσει η διοργανώτρια αρχή και να αποφασίσει σχετικά.

Το αίτημα βέβαια μπορεί και να απορρίπτονταν, αφού από την SL2 αναφέρουν ότι ο νέος ΚΑΠ δίνει δικαίωμα αναβολής σε αγώνα με απόφαση της διοργανώτριας μόνο για την περίπτωση διαπιστωμένης ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου (όπως έγινε πχ στην πρόσφατη περίπτωση του Απόλλωνα Λάρισας με την Δόξα Δράμας). Αλλά τουλάχιστον τότε θα είχε πρωτοκολληθεί το αίτημα, θα υπήρξε γραπτώς μια αρνητική απάντηση και θα είχε δικαίωμα ο καθένας να διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία – και ενδεχομένως να την επικαλείται σαν δικαιολογία.

Από την στιγμή που δεν έγινε αυτή η στρατηγικής σημασίας κίνηση (όπως δεν έγινε πέρυσι πχ η κίνηση της προσφυγής στο CAS) δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν επισήμως η απάντηση. Θα μείνουμε με την απορία και αυτό που θα ξέρουμε είναι μόνο ότι η Ξάνθη διαθέτει γερό πορτοφόλι (αυτο του Μπιλ Πάπας) που της δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι και με πτήση τσάρτερ στην Ρόδο γλιτώνοντας μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά και ότι αγωνιστικά έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Μια χαμένη ευκαιρία για την οποία όμως ίσως δεν θα πρέπει να υπάρχει από κανέναν τελικά στην Ξάνθη η δικαιολογία της ταλαιπωρίας.