Προς ματαίωση όλα τα φετινά ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα

Προς ματαίωση φαίνεται ότι οδηγούνται και την φετινή σεζόν όλοι οι σχολικοί αγώνες σε ατομικά και κυρίως σε ομαδικά αθλήματα, εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης από την πανδημία.

Στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων των τριών νομών της Θράκης, όπως και σ’ όλες πανελλαδικά, είχε σταλεί έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας στις αρχές Φεβρουαρίου για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να διοργανώσουν φέτος αγώνες.

Ωστόσο η κατάσταση της πανδημίας στην χώρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και όλα δείχνουν ότι ειδικά οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων δεν θα πρέπει να περιμένουν κάτι καλύτερο απ’ αυτό που έγινε πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη καραντίνα του περασμένου Μάρτη σταμάτησαν στην πρώτη φάση τους οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων και μοριοδοτήθηκαν όσοι κι όσες συμμετείχαν σε ατομικά, μέσα από τα διασυλλογικά των ομοσπονδιών τους.

Εδώ και κάποια χρόνια άλλωστε γίνονται οι αγώνες σε τοπική και πανελλήνια φάση σε όλα τα αθλήματα μόνο για τα λύκεια, στην προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι, αλλά την τελευταία διετία όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.