Super League: Θύμισε Ίτσο ο Αθανασιάδης! Έπιασε πέναλτι στο 90+6′ και χάρισε στην ΑΕΚ το διπλό στο Αλκαζάρ

Σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε το πέναλτι του Μουκαντζό στο 90’+6′, ο Σιμάνσκι πέτυχε το 2-4 στην αμέσως επόμενη φάση και η ΑΕΚ έφυγε με τρίποντο από το Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

H AEK άνπιξε το σκορ έπειτα από ένα ολέθριο λάθος των γηπεδούχων στο 11′. Ο Μαξιμένκο έκανε απρόσεκτη πάσα προς τα πίσω στον Μπάγιτς, ο Ολιβέιρα κυνήγησε και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ με τον Γκορτσίλα να δείχνει πέναλτι. Αφού η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ο Ολιβέιρα τρία λεπτά αργότερα εκτέλεσε, ευστόχησε και έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ πριξ την ανάπαυλα, όταν ο Λιβάι Γκαρσία επιχείρησε μια επικίνδυνη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Ολιβέιρα σηκώθηκε και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μπάγιτς για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μετά το λάθος στον άξονα για την ΑΕΚ, με τον Μουκαντζό να βρίσκει τον Νικολιά, ο οποίος είχε μείνει αφύλακτος από τον Νταντσένκο, και με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-2

 Ένα νέο λάθος όμως στην άμυνα της ΑΕΚ έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να βρει την ισοφάριση στο 80′. Ο Μαξιμένκο γέμισε από την άμυνα, ο Λάτσι έκανε ένα ανεπίτρεπτο λάθος στο μαρκάρισμα του Ακούνια, ο οποίος άφησε την μπάλα να σκάσει και με δεξί σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-2.

Όπως είχε εξελιχθεί το ματς μόνο… ανορθόδοξα θα μπορούσε να βρει η Ένωση το γκολ της νίκης και το πέτυχε στο 90′ με λυτρωτή τον Αλμπάνη! Ο Νταντσένκο γέμισε, η άμυνα της ΑΕΛ δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Αλμπάνης ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε με την μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Χουσίνο και να καταλήγει στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 2-3.

Το ματς όμως είχε ακόμα συγκινήσεις. Στις καθυστερήσεις έπειτα από ένα γέμισμα ο Γκαρσία στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά, βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Γκορτσίλας πήγε στο VAR και υπέδειξε το πέναλτι. Αυτό εκτελέστηκε στο 96′ με τον Μουκαντζό, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια! Κι όχι μόνο αυτό αλλά στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Γκαρσία για το συγκλονιστικό 2-4 της ΑΕΚ στη Λάρισα!