Super League: Ζίβκοβιτς κράτησε, Ζίβκοβιτς ξεκλείδωσε την εστία του Λοντίγκιν και ο ΠΑΟΚ καθάρισε σε 5 λεπτά τον ΠΑΣ

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 0-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του «Δικεφάλου» που ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την σπουδαία καριέρα του στην Ξάνθη ξεκίνησε με τον πρώην τερματοφύλακα του ΑΟΞ Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από την εστία, αφήνοντας στον πάγκο τον πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα βασικός κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν.

Από την αρχή του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ και είχε την κατοχή της μπάλας, οι Γιαννιώτες ωστόσο διαχείριστηκαν υποδειγματικά το παιχνίδι στο αμυντικό κομμάτι. Στο 21′ οι Θεσσαλονικείς είχαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ο Βιεϊρίνια ωστόσο αστόχησε στο πέναλτι που είχε κερδίσει δύο λεπτά νωρίτερα ο Τζόλης, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Λοντίγκιν. Ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ είχε και εκείνος τις δικές του επεμβάσεις στο πρώτο 45λεπτο, στο μακρινό σουτ του Τζόλη στο 9′ και στην προσπάθεια του Κρμέντσικ στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ροή του αγώνα δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών κατάφερε να κλειδώσει το τρίποντο. Αρχικά στο 56′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με ωραία ατομική προσπάθεια βρήκε τον κατάλληλο χώρο και με συρτό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 0-1, ενώ το τελικό 0-2 διαμόρφωσε με εύστοχη αυτή τη φορά εκτέλεση πέναλτι του Σβάμπ στο 62′, πέναλτι το οποίο κέρδισε εκ νέου ο Τζόλης δύο λεπτά νωρίτερα.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 43 βαθμούς και βρίσκεται ισόβαθμος με Άρη και ΑΕΚ στην δεύτερη θέση· ενώ, ο ΠΑΣ έμεινε 10ος με 21 βαθμούς.