LIVE η επέλαση της «Μήδειας»! Ενημέρωση λεπτό προς λεπτό για την κακοκαιρία στην Θράκη

Καλημέρα! Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει από αργά το βράδυ του Σαββάτου όλη την Θράκη και το ThrakiSportS ως ιστοσελίδα που πρωτίστως οφείλει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους αναγνώστες της, μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα σας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κρύο και τις χιονοπτώσεις αλλά και τα ζητήματα που δημιουργούνται στον αθλητισμό.

Ολα αυτα θα τα καταγράφουμε λεπτό προς λεπτό, όπως κάνουμε τις live αθλητικές μεταδόσεις, με ενημέρωση από διάφορες επίσημες και ανεπίσημες πηγές. Αν μάλιστα επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε και εσεις με πληροφορίες και φωτογραφίες. Άλλωστε πάντα οι αναγνώστες είναι οι καλύτεροι ρεπόρτερ.

Ωρα 08:10 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα «Καιρικά Νέα Θράκης» η χιονόπτωση που υπήρχε τη νύχτα ξυπνά όλη την Θράκη με ένα λευκό στρώμα. Κοινώς βλέπει όλο το γεωγραφικό μας διαμέρισμα από το ένα άκρο ως το άλλο «άσπρη μέρα», επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις εδώ και μέρες των μετεωρολόγων.

Ωρα 08:15 Ερχονται φωτογραφίες από όλη την Θράκη που σε πρώτη φάση δείχνουν ότι η περιοχή ξυπνά κάτασπρη. Δεν δείχνει να υπάρχει θέμα με διακοπή λειτουργίας στην Εγνατία Οδό, ωστόσο όπως είναι γνωστό έχει απαγορευθεί από χθες η χρήση της από φορτηγά. Σε λίγο η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Ωρα 08:20 Σε αθλητικό επίπεδο το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν κινδυνεύουν με αναβολές αγώνες στην περιοχή, αφού δεν… διεξάγονται. Καθότι είμαστε αθλητικό site θα χαρούμε αν μας στείλετε φωτογραφίες από τα χιονισμένα γήπεδα και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε.

Ωρα 08:35 Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Γέφυρας Κήπων
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Αισύμης – Δερείου – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  •  Επαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης
  •  Ορεινός όγκος Δήμου Σουφλίου
  •  Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Μεγάλου Δερείου
  •  Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Δαδιάς

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής
  •  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης
  •  Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ιάσμου – Αμαξάδων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  •  Επαρχιακό δίκτυο δ/ση Καλλυντηρίου – Οργάνη – Βυρσίνη
  •  Επαρχιακό δίκτυο δ/ση Σκαλώματος – Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
  •  Επαρχιακό δίκτυο Νέα Σάντα – Κέχρος – Χλόη
  •  Επαρχιακό δίκτυο Βέλκιο – Αετόλοφος – Αετοκορυφής
  •  Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Μαρώνεια
  •  Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Διώνη – Στρύμη – Σαλμώνη – Βέννα
  •  Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Δερείου, από το 1ο χλμ.
  •  Οδικό δίκτυο Βέλκιο – κόμβος Μέστης, από το 1ο χλμ.
  •  Ορεινό δίκτυο νομού Ροδόπης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης
  •  Εθνικό Οδό Ξάνθης – Καβάλας
  •  Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας
  •  Εθνική Οδό Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  •  Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, από το 8ο χλμ.
  •  Οδικό δίκτυο Δήμου Μύκης
  •  Εθνική Οδός Νέας Κεσσάνης Πόρτο Λάγος
  •  Εθνική Οδός Ξάνθης – Δράμας, από 8ο χλμ έως τα όρια με το νομό Δράμας
  •  Οδικό δίκτυο οικισμών Αβδήρων, Ευλάλου, Άβατου, Εράσμιου, Μαγγάνων, Δέκαρχου, Μέλισσας και Κυψέλης

Ωρα 08:45 Οπως γίνεται αντιληπτό από την πρώτη αυτή επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αλυσίδες χρειάζονται αλλά δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι. Ουτε υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας πουθενά.

Ωρα 08:50 Πάντως επισημως η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά το χρόνο που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ωρα 08:57 O Δήμος Ξάνθης ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι, όπως ανακοίνωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά:
-Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
– Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης
των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό
-Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας.

Όλοι οι πολίτες, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ωρα 09:03 Ο Δήμος Ξάνθης δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ποσότητες αλατιού που ενδέχεται να χρειαστούν για την αντιμετώπιση του παγετού στα εξής σημεία:
Α) Για την περιοχή της Σταυρούπολης, στις πλατείες όλων των οικισμών
Β) Για τις περιοχές Κιμμερίων, Ευμοίρου , Πετροχωρίου και Λεύκης, στις πλατείες και στις εγκαταστάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων.
Γ) Για την περιοχή της Ξάνθης:
1. Στην Πλατεία Μητροπόλεως
2. Στην Πλατεία Δημοκρατίας, έξω από το Δημαρχείο
3. Στην πλατεία Ελευθερίας
4. Στη Δημοτική Αγορά
5. Στο Πάρκο Κυψέλης
6. Στο Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου
7. Στο Πάρκο Μεξικάνας
8. Στο Πάρκο ΑΟΞ
9. Στο Πάρκο Διοικητηρίου
10. Στην Πλατεία Μπαλτατζή
11. Στον Φόρο
12. Στο ΙΚΑ
13. Δίπλα στη γέφυρα του Κόσυνθου
14. Στον αύλειο χώρο των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας, δίπλα στη ΔΕΗ
15. Σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ωρα 09:07 Ταυτόχρονα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης βρίσκεται σε επιφυλακή και απαντώντας, όλο το εικοσιτετράωρο, στις κλήσεις των πολιτών στο 25410 70421, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει, όπου αυτό κριθεί, απαραίτητο.

Ωρα 09:13 Υπενθυμίζεται ακόμα ότι έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών, η αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, που είναι πλήρως θερμαινόμενη και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν στο 25410 20555 και στο 6973641660 με την κα. Σοφία Τσακιρίδου.
Όσοι επιθυμούν τη διανυκτέρευσή τους στο χώρο του ΚΑΠΗ, πρέπει να το δηλώνουν έως τις 18:00 κάθε ημέρας.
Επιπλέον για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας λόγω των καιρικών συνθηκών, έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών η γραμμή 15333 για το Σάββατο 13 την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 από τις 07:00 έως τις 20:00 καθώς και η γραμμή 25410 70421 της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, για όλο το εικοσιτετράωρο.

Ωρα 09:25 Ανάλογα ισχύουν και στον Δήμο Κομοτηνής όπου άνοιξε από χθες Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα χώρος για την φιλοξενία αστέγων από τον Δήμο Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, ο Δήμος και η Διεύθυνση του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για τη φιλοξενία αστέγων. Σε αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής (στην οδό Φιλίππου 2-4), θα μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι πολίτες στερούνται στέγης. Υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης ορίστηκε η Αναστασία Παπανικολάου (τηλ: 6974988106), υπάλληλος της Διεύθυνσης του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) και αναπληρώτριά της η υπάλληλος της ίδιας Διεύθυνσης, Μαρία Γαβριήλ (τηλ: 6977216016).

Ωρα 09:38 Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και υπό τον συντονισμό του Πολυκοινωνικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, αίθουσες στο:
 Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης – Γεωρ. Καρτάλη 1-3
 Πολύκεντρο Λουτρών
 Πολυκοινωνικό Φερών και
 ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο δημοτικό κάμπινγκ
θα παραμείνουν ανοιχτοί και θερμαινόμενοι σε 24ωρη βάση, για την
προστασία των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, από το Σάββατο 13
Φεβρουαρίου και για όλες τις ημέρες που θα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Παράλληλα, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια προς τους Δημότες που θα αντιμετωπίσουν κάποιο έκτακτο περιστατικό.
Τηλ. Επικοινωνίας τηλ. 25510 26298 (Πολυκοινωνικό), στη Γραμμή Δημότη 25510 22222, επιλογή 3 και στο 2551350184.

Ωρα 09:47 “Μάχη” έδιναν όλη τη νύχτα τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νησιού, αφού οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν πριν τα μεσάνυχτα έγιναν στην συνέχεια έντονες. Ο δρόμος Καμαριώτισσας-Χώρας αλλά και προς τους άλλους οικισμούς, είχε περιορισμένη ορατότητα λόγω της έντονης χιονόπτωσης και δυσκόλευε επιπλέον τις προσπάθειες, αφού σε πολλά σημεία επικρατούσε χιονοθύελλα.  Τις προσπάθειες όπως αναφέρει το evros-news συντόνιζαν τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος που βρισκόταν έξω με τους υπαλλήλους και τα συνεργεία αποχιονισμού, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Γρηγόραινας.

Ωρα 09:55 Για την ώρα δεν δείχνει να υπάρχει πρόβλημα με τις πτήσεις – αλλά δεν υπήρχαν και προγραμματισμένες για Αλεξανδρούπολη το πρωί της Κυριακής. Υπήρξε πάντως τη νυχτα σφοδρή χιονοθύελλα στην περιοχή του αεροδρομίου Δημόκριτος.

Ωρα 10:00 Τα βασικά τα είπαμε, πάμε σιγά σιγά σε φωτογραφίες από τα Καιρικά Νέα Θράκης

Ωρα 10:07 Εικόνα από την είσοδο της πόλης της Κομοτηνής στο άγαλμα του Βενιζέλου, μπροστά από το ΙΚΑ δηλαδή. Από τον Κωνσταντίνο Ζάρα

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι, ουρανός και δρόμος

Ωρα 10:15 Φωτογραφία του Χρήστου Χαρανα από την Σαμοθράκη όπου φαίνεται ότι έχει ρίξει πολύ χιόνι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ωρα 10:35 Μια εικόνα και από την χιονισμένη Αλεξανδρούπολη από την Νατάσα Βλάχου με τον φάρο να φαίνεται στο βάθος

Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και χιόνι

Ωρα 10:40 Εικόνα από την κεντρική πλατεία Ξάνθης που αναρτήθηκε από το προφίλ του «Δημητρη Ιντεμπο» με την αναφορά ότι το θερμόμετρο δείχνει -6 βαθμούς κελσίου

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι

Ωρα 10:47 Εικόνα από την παραλια στα Αβδηρα Ξάνθης, που είναι και αυτά χιονισμένα. ΑΠπό την Μαρία Κάλφα

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, χιόνι, φύση και ουρανός

Ωρα 10:55 Εικόνα που υπήρχε στην είσοδο της Ξυλαγανής πριν περίπου μια ωρα από τον Κωνσταντίνο Ζάρα

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός, δρόμος, χιόνι και δέντρο

Ωρα 11:00 Εικόνες από την πόλη της Ξάνθης από τον Γιωργο Καρελη, στην παλια πολη πάνω από το Κυβερνείο και κάτω στην Παραλια

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και χιόνι

Ωρα 11:07 Εκχιονιστικά μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Σπάνια για την πόλη εικόνα από τον Κωνσταντίο Ζάρα

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος

Ωρα 11:14 Να και μια πρώτη εικόνα από χιονισμένο γήπεδο. Ειναι το γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου, της πρωταθλήτριας ΕΠΣ Θράκης δηλαδή που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Η φωτογραφία είναι του Θοδωρη Πασακαλίδη

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ωρα 11:20 Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι είναι τυχεροί Ξάνθη και Τρίκαλα που ορίστηκε ο μεταξύ τους αγώνας για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 για Σάββατο και όχι για σήμερα Κυριακή γιατί δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί.

Ωρα 11:25 Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χιονόπτωση σχεδόν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία και την Στερεά. Σχεδόν απίθανο θεωρείται να διεξαχθεί το Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας καθώς στο γήπεδο έχει 15 πόντους χιόνι. Στον αέρα και το ματς ΑΕΛ-ΑΕΚ για την Super League 1.

Ωρα 11:31 Λέγαμε το πρωί ότι δεν επηρεάζονται αθλητικές δραστηριότητες στην Θράκη αλλά κάναμε λάθος. Λόγω των καιρικών συνθηκών δίνεται παράταση στο Couples Thrace Run που λόγω και του Αγιου Βαλεντίνου θα έληγε σήμερα. Θα τραβήξει άλλη μια εβδομάδα. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 11:40 Νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ για τους δρόμους στην Θράκη όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Επαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης
Ορεινός όγκος Δήμου Σουφλίου
Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Μεγάλου Δερείου
Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Δαδιάς
Επαρχιακό δίκτυο δ/ση Καλλυντηρίου – Οργάνη – Βυρσίνη
Επαρχιακό δίκτυο δ/ση Σκαλώματος – Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή
Επαρχιακό δίκτυο Νέα Σάντα – Κέχρος – Χλόη
Επαρχιακό δίκτυο Βέλκιο – Αετόλοφος – Αετοκορυφής
Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Μαρώνεια
Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Διώνη – Στρύμη – Σαλμώνη – Βέννα
Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Δερείου, από το 1ο χλμ.
Οδικό δίκτυο Βέλκιο – κόμβος Μέστης, από το 1ο χλμ.
Ορεινό δίκτυο νομού Ροδόπης
Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, από το 8ο χλμ.
Οδικό δίκτυο Δήμου Μύκης
Εθνική Οδός Νέας Κεσσάνης Πόρτο Λάγος
Εθνική Οδός Ξάνθης – Δράμας, από 8ο χλμ έως τα όρια με το νομό Δράμας
Οδικό δίκτυο οικισμών Αβδήρων, Ευλάλου, Άβατου, Εράσμιου, Μαγγάνων, Δέκαρχου, Μέλισσας και Κυψέλης

Ωρα 11:48 Ο Φάνης Παπαδάκης, στέλεχος της Ασπίδας Ξάνθης και στέλεχος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει: «Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλο το νόμο και της αντικειμενικής δυσκολίας μετακίνησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού μας!».

Ωρα 11:52 Πρώτη επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία την Δευτέρα στην Θράκη. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι “τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων”.

Ωρα 11:58 Βγαίνουν ανακοινώσεις και από άλλους Δήμους ή θα βγουν στην συνέχεια, ωστόσο το ρεπορτάζ αναφέρει ότι την Δευτέρα σε όλο τον νομό Έβρου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Οι αποφάσεις υπάρχουν ξεχωριστά από τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης – άρα πρακτικά σε όλον τον Έβρο την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ωρα 12.05 Για άλλους Δημους δεν έχει βγει ακόμα απόφαση αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι την Δευτέρα ούτε στους άλλους Δήμους της Ροδόπης ούτε στην Ξάνθη θα λειτουργήσουν σχολεία.

Ωρα 12:17 «Το χιόνι που έπεσε είναι πολύ και είναι σε όλα τα σημεία της Ξάνθης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοήθησαν να γίνει πάγος και οι δρόμοι γλιστράνε. Μεγάλη προσοχή λοιπόν οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους», επισημαίνει το XanthiNews αι δημοσιεύει φωτογραφίες με αυτοκίνητο που αναποδογύρισε σήμερα το πρωί έχω από τα Κιμμέρια.

Ωρα 12:25 «Προσοχή στους δρόμους, να γίνονται μόνο οι εντελώς απαραίτητες μετακινήσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ωρα 12:33 Εικονα δεξιά του χιονισμένου ΔΑΚ Κομοτηνής, της έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού δηλαδή, μέσα στην πόλη της Κομοτηνής με την Αγια Σοφια στο βαθος, τραβηγμένη προφανώς από την πολυκατοικία που βρισκεται εκεί.

Ωρα 12:36 Πάντα περιμένουμε και άλλες δικές σας φωτογραφίες, από γήπεδα αλλά όχι απαραίτητα μόνο από γήπεδα, με την κατασταση που διαμορφώνεται στην περιοχή σας, στην γειτονιά σας, από το ένα άκρο της Θράκης μας ως το άλλο.

Ωρα 12:42 Πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα γίνει το ματς Αρης – Παναιτωλικός στις 15:00 το μεσημέρι.

Ωρα 12:45 Θυμίζουμε ότι δυσκολα θα γίνουν και τα παιχνίδια ΑΕΛ – ΑΕΚ στις 17:15 για την SL1 αλλά και πιο πριν το Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας στις 14:45 για την SL2.

Ωρα 12:53 Μολις η ΕΡΤ συνδέθηκε με το Αλκαζάρ και με την εικόνα που είδαμε μάλλον πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι ΔΕΝ θα διεξαχθεί ο αγώνας της ΑΕΛ με την ΑΕΚ. Και προφανως και το Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας

Ωρα 13:02 Οπως μεταδίδουν τα Καιρικά Νέα Θράκης επικαλούμενα την Πολιτική Προστασία, είναι συνολικά 34 χωριά αποκλεισμένα στον ορεινό όγκο του Δήμου Αρριανών Νομού Ροδόπης.

Ωρα 13:08 Δεν θα χρειαστει να βγουν άλλες ανακοινωσεις απο Δήμους. Βγήκε κεντρική απόφαση από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο. ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜ-Θ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

Ωρα 13:11 Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έχει ως εξής:
Τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από συνεννόηση με τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.
Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού στο σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας Covid-19 λόγω του ψύχους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ωρα 13:20 Απίστευτη εικόνα από την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Δείχνει τρεις ανδρες να χρησιμοποιούν μια ρόδα αυτοκινήτου ως… έλκηθρο, για να αξιοποιήσουν τον χιονιά. Μάλιστα δύο εξ αυτών έχουν “βγει” από τα ρούχα τους, παρά τους τσουχτερό κρύο της Μήδειας.

Ωρα 13:45 Νεότερη ενημέρωση από την θεσσαλονίκη αναφέρει ότι πρόθεση του διαιτητή του Αρης – Παναιτωλικός είναι να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Συνεργεία καθαρίζουν το γήπεδο, το ματς ειναι προγραμματισμένο στις 15:00.

Ωρα 13:55 Σε αντίθεση με το Βικελίδης, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ΔΕN θα ξεκινησει στην Λάρισα ο αγώνας Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας για την 8η σγωνιστική της Super League 2.

Ωρα 14:02 Υπό το μηδέν αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία σε όλους τους σταθμούς μέτρησης στην Θράκη με βάση το meteo.gr

Ωρα 14:10 Επίσημη ανακοίνωση από την Super League 2: «Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που οφείλονται στην αυξανόμενη, διαρκή και έντονη χιονόπτωση η οποία σύμφωνα και με το μετεωρολογικό δελτίο θα συνεχίσει να υφίσταται και αύριο Δευτέρα 15/02/2021, ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα 14/02/2021, στο γήπεδο Φιλιππούπολης στις 14:45 μ.μ, ανάμεσα στις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας – ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2017 αναβάλλεται».

Ωρα 14:15 Αυτή κάτω είναι η εικόνα που είχε το γήπεδο της Φιλιππούπολης πριν λίγο όπως έχει διαρρεύσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Ωρα 14:25 Στο μεταξύ έχει αρχίσει ένα θρίλερ για το ματς ΑΕΛ-ΑΕΚ με τον Αλέξη Κούγια με ανακοινωση του να προδικάζει ότι θα είναι παράνομη οποιαδήποτε αναβολή από σήμερα του αγωνα, που κανονικά θα πρεπει να γίνει αυριο.

Ωρα 14:30 Θυμίζουμε ότι η Ξάνθη αγωνίστηκε χθες στα Πηγάδια και ήταν τυχερή που το ματς ορίστηκε για Σάββατο, γιατί αν είχε οριστεί για Κυριακή δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί.

Ωρα 14:40 Θυμίζουμε επίσης ότι όπως έχει γράψει από την Παρασκευή το ThrakiSportS, η Μήδεια ενδέχεται να επηρεάσει την προσπάθεια της Ξάνθης να ταξιδέψει στη Ρόδο για το επόμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα. Και αυτό γιατί αναμένεται παγετός στη Βόρεια Ελλάδα και ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ στο Αιγαίο που μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις.

Ωρα 14:56 Ο Πανθρακικός ανέβασε πριν λίγο την ακόλουθη φωτογραφία στα social media της ομάδας

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι

Ωρα 15:04 Οπως γράψαμε νωρίτερα, κανονικα ξεκίνησε το ματς Αρη – Λεβαδειακού καθώς καθαρίστηκε το Βικελίδης. Κανονικά ξεκίνησαν και τα τρία από τα τέσσερα σημερινά ματς της SL2, μόνο το Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας αναβλήθηκε.

Ωρα 15:17 Η εικόνα του γηπέδου του ΑΟΞ μέσα στην πόλη της Ξάνθης που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ορφέας Ξάνθης πλέον, όπως την ανήρτησε στο διαδίκτυο πριν λίγο ο Μπάμπης Χατζημεστής μέσα από το προφίλ της ομάδας της Γ’ Εθνικής. «Να και το παλατάκι μου χιονισμένο, το δεύτερο σπίτι μου μετά από 43 χρόνια» σχολίασε ο Χατζημεστής.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ωρα 15:30 Παμε να δούμε την πιο πρόσφατη ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θράκης ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Γέφυρας Κήπων
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Αισύμης – Δερείου – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  •  Επαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης
  •  Επαρχιακό δίκτυο Ορεστιάδας
  •  Ορεινός όγκος Δήμου Σουφλίου
  •  Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Μεγάλου Δερείου
  •  Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Δαδιάς
  •  Επαρχιακή Οδός Προβατώνα – Λευκίμης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής
  •  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης
  •  Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ιάσμου – Αμαξάδων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  •  Επαρχιακό δίκτυο δ/ση Καλλυντηρίου – Οργάνη
  •  Επαρχιακό δίκτυο Βέλκιο – Αετόλοφος – Αετοκορυφής
  •  Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Μαρώνεια
  •  Επαρχιακό δίκτυο Κρωβύλη – Διώνη – Στρύμη – Σαλμώνη – Βέννα
  •  Επαρχιακό δίκτυο Άρατου – Φιλλύρας
  •  Επαρχιακό δίκτυο Φιλλύρα – Δοκός – Λαμπρό
  •  Επαρχιακό δίκτυο Καλλυντήριο – Δρανιά
  •  Επαρχιακό δίκτυο Φιλλύρα – Σκάλωμα – Δαρμένη
  •  Επαρχιακό δίκτυο Μικρό Πιστό – Μύστακας – Αρριανά – Ήπιο –Αγιοχώρι – Στροφή – Νέδα
  •  Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Δερείου, από το 1ο χλμ.
  •  Οδικό δίκτυο Βέλκιο – κόμβος Μέστης, από το 1ο χλμ.
  •  Ορεινό δίκτυο νομού Ροδόπης
  • ιακοπή κυκλοφορίας στα κάτωθι σημεία:
  •  Από Δρανιά προς Κάρδαμο – Κύμη
  •  Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη
  •  Από Νέα Σάντα προς Κέχρο
  •  Από Δαρμένη προς Ραγάδα – Εσοχή

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  •  Εγνατία Οδό
  •  Εθνική Οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης
  •  Εθνικό Οδό Ξάνθης – Καβάλας
  •  Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας
  •  Εθνική Οδό Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  • Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, από το 4ο χλμ.
  •  Οδικό δίκτυο Δήμου Μύκης
  •  Εθνική Οδός Νέας Κεσσάνης Πόρτο Λάγος
  •  Εθνική Οδός Ξάνθης – Δράμας, από 4ο χλμ έως τα όρια με το νομό Δράμας
  •  Οδικό δίκτυο οικισμών Αβδήρων, Ευλάλου, Άβατου, Εράσμιου, Μαγγάνων, Δέκαρχου, Μέλισσας και Κυψέλης

Ωρα 15:58 Διακοπή κυκλοφορίας σε τέσσερις δρόμους στην Θράκη ανακοίνωσε πριν λίγο η Ελληνική Αστυνομία. Ολοι αφορούν την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης. Συγκεκριμένα, έχουμε σιακοπή κυκλοφορίας:
 Από Δράνια προς Κάρδαμο Κύμη
 Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη
 Από Νέα Σάντα προς Κέχρο
 Από Δαρμένη προς Εσοχή.

Ωρα 16:15 Μια ωρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγωνα, βαδίζει προς οριστική αναβολή το ΑΕΛ-ΑΕΚ με τους γηπεδουχους όμως να εγγυώνται για την διεξαγωγή του αύριο Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη από τους διαιτητές και πλέον είναι στο χέρι της Λίγκας να δώσει αναβολή από σήμερα ή όχι.

Ωρα 16:20 Υπενθυμίζεται ότι στο άλλο ματς που είχε προγραμματιστεί στη Λάρισα, αναβλήθηκε και το Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας για την SL2. Αλλά αυτό δεδομένα δεν θα γίνει ούτε αύριο.

Ωρα 16:35 Από την Υπηρεσία Καθαριότητας και μπροστά από το Δημαρχείο, μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται αλάτι, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής. Εξάλλου, επί ποδός βρίσκονται από χθες το απόγευμα μέχρι και αυτή την ώρα τα συνεργεία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού. Τα μηχανήματα του Δήμου καθώς και αυτά των εργολάβων που ανέλαβαν τον αποχιονισμό, καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να κρατηθούν καθαροί οι δρόμοι με σκοπό την ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων και την προσβασιμότητα των οικισμών.

Ωρα 16:40 Οι αλατιέρες και τα γκρέιντερ από χθες πραγματοποίησαν δρομολόγια στο Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας και στους οικισμούς, όπως η Γρατινή, η Ιάμπολη, η Πάνδροσος, το Ανθοχώρι, τα Παγούρια, το Φανάρι, η Μέση, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Νέα Αδριανή, το Νέο Σιδηροχώρι, καθώς και στην είσοδο-έξοδο της Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και εντός του αστικού ιστού. Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα για αποχιονισμό και ρίψη αλατιού δόθηκε σε Νοσοκομείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ.

Ωρα 16:44 Ο Δήμος Κομοτηνής συνιστά στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να λαμβάνουν υπ’ όψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού́ και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ωρα 16:50 Στο μεταξυ ολοκληρώθηκαν τα ματς της SL2 που διεξήχθησαν, μπορείτε να δείτε αποτελεσματα και βαθμολογία με τον ΑΟΞ να ανεβαίνει θέση και να μειώνει την διαφορά από την κορυφή, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 17:15 Φωτογραφίες από το χιονισμένο γήπεδο του Σουφλίου που μας στέλνει ο συνεργάτης μας Νίκος Γκουντλης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ωρα 17:40 Θα κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το live αλλά με πιο χαλαρές πλέον αναρτήσεις καθώς δείχνει όλα να είναι υπό έλεγχο και το κύμμα του χιονιά πλέον υποχωρεί προς τα πιο νότια, με το κρύο και τον παγετό να μένει στην περιοχή μας.

Ωρα 17:53 Θυμίζουμε ότι αύριο Κυριακή δεν θα λειτουργήσει δια ζώσης κανένα σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας στην Θράκη και γενικά στην ΑΜ-Θ, αλλά τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με τηλεδιάσκεψη όπως γινόταν την περίοδο που είχαν κλείσει για τον κορονοϊό.

Ωρα 18:15 Viral σε όλη τη χώρα έχουν γίνει οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τους Χειμερινούς Κολυμβητές της Ορεστιάδας που έκαναν μπομπσλεϊ γυμνοι στο χιονι πάνω σε μια ρόδα που έσερνε αυτοκίνητο. Θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 19.02 Η Κεσσάνη Ερασμίου ανέβασε πριν λίγο μια φωτογραφία από το χιονισμένο της γήπεδο εκφράζοντας την ελπιδα του χρόνου να διεξάγονται κανονικά και αγωες και να αναβάλλονται μόνο λόγω καιρού.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και ουρανός

Και καπου εδώ, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 12 ώρες μαραθώνιου live για τα καιρικά φαινόμενα στην Θράκη μας, λέμε να σας εγκαταλείψουμε. Αλλά η ενημέρωση συνεχίζεται από το ThrakiSportS, μείνετε συντονισμένοι…

#PressGreece

#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΑΙΘΡΑΚΗ