Μια 11άδα tips για τον αγώνα του ΑΟ Ξάνθη με τον ΑΟ Τρίκαλα στα Πηγάδια (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Super League 2 και η αυλαία της ανοίγει το μεσημέρι με τον ΑΟ Ξάνθη να υποδέχεται στα Πηγάδια τον ΑΟ Τρίκαλα.

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε επίσημο αγώνα, το ThrakiSportS σας μεταφέρει 11 ενδιαφέροντα tips για να είστε διαβασμένοι για την παρακολούθηση της αναμέτρησης.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από τη νίκη ανάσα μέσα στην Άρτα επί της ΑΕ Καραϊσκάκης που ήταν και η πρώτη της εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ΑΟΞ είναι δύο νίκες, μια ήττα και τρεις ισοπαλίες.

2. Ο ΑΟ Τρίκαλα ταξιδεύει στην Ξάνθη προερχόμενος από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Εργοτέλη την περασμένη Τετάρτη. Έχει και αυτός τρεις ισοπαλίες και μια ήττα, μετράει όμως τρεις νίκες καθώς έχει παίξει ένα ματς περισσότερο από τον ΑΟΞ.

3. Η Ξάνθη έχει κατά συνέπεια εννιά βαθμούς αλλά μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο, αυτό με την Δόξα Δράμας. Απέχει 6 βαθμούς από την κορυφή όπου βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Από την άλλη ο ΑΟ Τρίκαλα βρίσκεται στην τρίτη θέση στους -3 από την κορυφή και στους +3 αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την Ξάνθη.

4. Αυτό θα είναι το δέκατο πέμπτο εντός έδρας παιχνίδι της Ξάνθης ως γηπεδούχος με τον ΑΟ Τρίκαλα αλλά το πρώτο στα Πηγάδια. Όλα τα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια διεξήχθησαν στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ. Τα 14 αφορούν την Β’ Εθνική πριν το 1989 που ανέβηκε η ομάδα της Θράκης στην Α’ Εθνική και μόλις ένα διεξήχθη στην Α’ Εθνική, το 2000, στη μοναδική παρουσία των Τρικάλων εκεί. Η προϊστορία είναι ξεκάθαρα με την ομάδα της Ξάνθης που δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας. Δείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Συνολικά 13 είναι οι παίκτες που έχουν φορέσει τόσο την φανέλα της Ξάνθης όσο και αυτήν των Τρικάλων. Θυμηθείτε τα ονόματά τους ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Τρεις από τους 22 παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες και των δυο ομάδων μετέχουν και στην τωρινή αποστολή του ΑΟ Τρίκαλα στην Ξάνθη. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Γκάρα που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ξάνθης, τον Παντελή Ριζογιάννη που μέχρι και δανεικός είχε δοθεί από τον τον ΑΟΞ στα Τρίκαλα προ 10ετίας και τον Βασίλη Φασίδη που άλλαξε στρατόπεδο μόλις ένα μήνα πριν. Θυμηθείτε την αποστολή των Τρικάλων με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Με 23 παίκτες στην αποστολή πηγαίνει ο ΑΟΞ για τον αγώνα. Εκτός αυτής τέθηκε ένας παίκτης καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όνομα δεν ανακοινώθηκε κατά πάγια τακτική, αλλά ενημερώθηκε η υγειονομική επιτροπή της SL2. Ο παίκτης τέθηκε σε απομόνωση. Υπάρχουν και άλλες απώλειες λόγω τραυματισμών με αποτέλεσμα ο Τόνι Πόποβιτς να έχει κάποιες δεδομένες απουσίες. Δείτε ποιες είναι αυτές και ποιες είναι οι παρουσίες με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση είναι η Ξάνθη σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο άσσος παίζεται μόλις στο 1.38 ενώ η ισοπαλία στο 4.15 και το διπλό στο 8.20. Δείτε όλες τις στοιχηματικές αποδόσεις της NoviBet με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Όσοι βρεθούν στο γήπεδο θα δουν και πλήρως αλλαγμένο το γήπεδο. Πλέον τοποθετήθηκαν τα κόκκινα καρεκλάκια παντού, εκτός από την εξέδρα των επισήμων που έχει μαύρα και ορισμένα απέναντι από αυτήν που είναι άσπρα και σχηματίζουν το Xanthi FC. Δείτε φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Βρέσκας από την Πιερία με βοηθούς τους Δημόπουλο (Φλώρινας) και Μποζατζίδη (Μακεδονίας) ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε Τακίδης (Κιλκίς). Παρατηρητής θα είναι ο Βασίλης Γαβριηλιδης της ΕΠΣ Θράκης.

11. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 14:45 και θα υπάρχει live μετάδοση από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3. Την ίδια ώρα διεξάγεται και το κρητικό ντέρμπι ανάμεσα στα Χανιά με τον ΟΦ Ιεράπετρας. Τα άλλα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή Ιωνικός – ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας, Εργοτέλης – Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή – Λεβαδειακός στις 14:45. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και οι ορισμοί των διαιτητών με ένα κλικ ΕΔΩ.