Γ’ Εθνική: «Πόλεμος» κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης υποστήριξε οτι “οι μάσκες έπεσαν”, μετά τη διευκρινιστική δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ότι το αίτημα της ΓΓΑ για έναρξη της Γ’ Εθνικής εστάλη στην αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων στις 13/1.

Σημειώνεται πως το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα από τη ΓΓΑ για έναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική, ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης τον διέψευσε τονίζοντας ότι το σχετικό έγγραφο εστάλη στις 13/1. Πρόκειται για το πρωτάθλημα στο οποίο δεν υπάρχει νομός της Ελλάδας που να μην εκπροσωπείται, καθώς διεξάγεται σε 10 Ομίλους (στον 1ο Ομιλο οι 7 ομάδες από τους τρεις νομούς της Θράκης).

Οσα υποστήριξε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε σχέση με την Γ’ Εθνική προκάλεσαν λοιπόν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσω του Θάνου Μωραΐτη που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο αθλητισμός επί 11 μήνες έχει “κατεβάσει ρολά” και από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μόνο η Super League εξελίσσεται κανονικά, o Yφ. Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, επιχειρώντας σήμερα να διαψεύσει μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας – που δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου – εκτέθηκε για πολλοστή φορά. Παραδέχτηκε ευθέως ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα στη σχετική επιτροπή για επανέναρξη των προπονήσεων και της Γ΄ Εθνικής.
Από τον Αύγουστο η αθλητική κοινότητα ζητά την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Λαμβάνει όμως επί μήνες την άρνηση του κ. Αυγενάκη που ναι μεν εμφανιζόταν να νοιάζεται για την επανεκκίνηση, σκόνταφτε δε, όπως έλεγε, στην άρνηση των «ειδικών».Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα. Ενώ επί μήνες παρουσιάζονταν ότι ήθελαν να ανοίξουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσαν. Κωλυσιεργούσαν αδικαιολόγητα εμπαίζοντας τους ανθρώπους του. Και σε αυτό τον τομέα δεν είχαν από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν».

H ΓΓΑ απάντησε σε όσα υποστήριξε ο τομεάρχης αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μωραϊτης για σχετικά με τις ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού για την επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής, υποστηρίζοντας τα εξής:

«https://www.epo.gr/Competition.aspx?a_id=44144&Competition=2241&Season=2000000198&Country=82&Round=2000000493&Group=1000164795
Στο παραπάνω link, από το επίσημο site της ΕΠΟ, o κ. Θάνος Μωραΐτης μπορεί να πληροφορηθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής διεξάγονταν κανονικότατα μέχρι το 2ο λοκντάουν του Νοεμβρίου και δεν έχει διακοπή δραστηριότητας επί 11 μήνες, όπως νομίζει…
Επιπλέον, να τον ενημερώσουμε ότι αμέσως μόλις η ΕΠΟ, διοργανώτρια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής, εγγυήθηκε το μίνιμουμ των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επανέναρξή του, με την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και την διεξαγωγή εβδομαδιαίων τεστ, κατατέθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού το σχετικό αίτημα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων (13/01/2021).
Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κ. Τομεάρχα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

#PressGreece