Μικρός ο κίνδυνος αναβολής του ΑΟΞ-Τρίκαλα λόγω «Μήδειας» αλλά μεγάλος για το Διαγόρας-ΑΟΞ

Η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει την χώρα και αναμενεται να αρχίσει να την χτυπά ανελέητα από το πρωί του Σαββάτου, θέτοντας σε κίνδυνο την διεξαγωγή και των προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Ήδη άλλωστε αναβλήθηκε το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός του Κυπέλλου την Πέμπτη, που ειχε… καλοκαίρι σε σχέση με αυτό που περιμένουν οι μετερωρολόγοι την προσεχή εβδομάδα.

Σε σχέση ωστόσο με τους αγώνες της Ξάνθης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση του ΑΟΞ με τα Τρίκαλα στα Πηγάδια δεν δείχνει να κινδυνεύει, με βάση τουλάχιστον τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το πολικό ψύχος και οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην Θράκη αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου και όλη την Κυριακή, ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα. Αν ο αγώνας ήταν Κυριακή σχεδόν με βεβαιότητα θα λέγαμε ότι δύσκολα θα μπορούσε να διεξαχθεί, αλλά έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου. Αν δεν έχει ανέμους σαν και εκείνο το προπέρσινο ματς με τον Λεβαδειακό που αναβλήθηκε, λογικά θα διεξαχθεί χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Εν αμφιβόλω ωστόσο τίθεται το ματς Διαγόρας – ΑΟΞ την προσεχή Τετάρτη. Η «Μήδεια» θα χτυπήσει πολύ έντονα τα νότια της χώρας από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Ειδικά για την Τρίτη και την Τετάρτη μάλιστα προβλέπονται στο Αιγαίο πέρα από το πολικό ψύχος και ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανο το ενδεχόμενο να μην μπορέσει καν να ταξιδέψει η ομάδα της Ξάνθης για την Ρόδο. Τον φετινό χειμώνα άλλωστε ουκ ολίγες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων στο νησί, που δεν επέτρεπαν την ασφαλή προσγείωση αεροσκαφών. Σε συνδυασμό με τον ενδεχόμενο παγετό, κανείς δεν εγγυάται ότι θα μπορούν και να αναχωρήσουν πτήσεις από το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, από όπου προτίθεται να ταξιδέψει η ομάδα της Θράκης.

Βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα και θα υπάρξουν νεότερες εκτιμήσεις. Με τις τωρινές ωστόσο, το ματς ΑΟΞ-Τρίκαλα για την 8η αγωνιστική το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί κανονικά (δεν ισχύει το ίδιο με τα ματς που έχουν προγραμματιστεί Κυριακή). Αντίθετα, κρατήστε επιφύλαξη για το αν θα μπορέσει να διεξαχθεί το παιχνίδι Διαγόρας-ΑΟΞ την Τετάρτη στην Ρόδο.