7ος στο Πανελλήνιο ο Ντέμος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στην πρώτη του συμμετοχή στον Κλειστό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήμα Κλειστού Στίβου Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτήν την πρώτη αγωνιστική ημέρα ξεκίνησαν τις υποχρέωσεις και οι δύο αθλήτες του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, ο Στέλιος Ντέμος και ο Τάσος Νταλλάρης. Ο πρώτος μάλιστα ήδη τις ολοκλήρωσε.

Ο 25χρονος Ντέμος κατέκτησε την δεύτερη θέση όντας στην τέταρτη σειρά των προκριματικών των 400 μέτρων και με επίδοση 50.84′ σημείωσε την 7η καλύτερη σε όλους τους προκριματικούς, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό που έγινε σε δυο σειρές.

Σε αυτόν μετείχε στην 2η σειρά, από την οποία προέκυψαν ο πανελληνιονίκης Γιάννης Ντέσικας από την Ρόδο αλλά και ο Γιάννης Νάκος από τα Τρίκαλα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην διοργάνωση.

Εν τέλει ο Στέλιος Ντέμος κατετάγη 7ος πανελληνιονίκης με επίδοση 50.49′, αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς όχι απλά τις συνθήκες προπόνησης αλλά και το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον κλειστό στίβο.

Ο 22χρονος Νταλλάρης αγωνίστηκε στο έπταθλο που περιελάμβανε για την πρώτη ημέρα τα αθλήματα των 60 μέτρων, του άλματος εις μήκος, του άλματος εις ύψους και της σφαιροβολίας. Μέχρι στιγμής είναι 6ος με 2277 βαθμούς· εκ των οποίων 668 στα 60 μέτρα, 604 στο άλμα εις μήκος, 560 στο άλμα εις ύψος και 445 στη σφαιροβολία.

Η τελευταία ημέρα του Σαββάτου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον τελικό του άλματος εις μήκος, όπου θα λάβει μέρος η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στο τριπλούν και συζυγος του θρακιώτη παλαιμαχου ποδοσφαιριστη Λαζαρου Χαριτωνίδη Βούλα Παπαχρήστου. Επίσης κυριαρχεί το άλμα επικοντώ με την συμμετοχή της χρυσής ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη.

Από την πρώτη ημέρα ξεχώρισαν η νίκη του Εμμανουήλ Καραλή επί του Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επι κοντώ των ανδρών με τους δυο αθλητές να ανεβαίνουν πάνω από τα 5,55 μέτρα, το σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ της Αντιγόνης Ντρισπιώτη στο βάδην, οι νίκες από Σπανουδάκη και Ζήκο στις κούρσες της μιας ανάσας και ο 15ος τιτλος του Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν.