Η σημειολογία της αλλαγής του Τάτου αντί για Στάθη ως πρώτου αρχηγού της Ξάνθης

Κάτι που λίγοι παρατήρησαν αλλά οι διαδρομιστές των Πηγαδίων δεν άφησαν ασχολίαστο από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Εργοτέλη, ήταν το γεγονός ότι στον αγώνα αυτόν ο ΑΟΞ αγωνίστηκε έχοντας για πρώτη φορά τον Ανδρέα Τάτο ως αρχηγό.

Η αλλαγή αυτή δεν οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Τόνι Πόποβιτς επέλεξε να κάνει οκτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ανάμεσα στους τρεις που δεν αντικαταστάθηκαν ήταν εκτός από τον Τάτο και ο Γιάννης Στάθης, που στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ήταν ο captain της ομάδας.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ για τους αρχηγούς πριν από περίπου ένα μήνα (12 Ιανουαρίου) αναφέρονταν πέντε ονόματα για την σεζόν 2020-2021 με την εξής σειρά: Στάθης Γιάννης, Τάτος Ανδρέας, Παπάζογλου Τάσος, Παπάζογλου Θανάσης, Δημούτσος Ελίνι.

Αν και δεν διευκρινιζόταν ότι είναι ιεραρχική η σειρά, όλοι κατάλαβαν ότι αυτό συνέβαινε (αλφαβητική δεν ήταν σίγουρα) και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν με το καλό ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια και αρχηγός ήταν ο Στάθης απέναντι σε Απόλλωνα Λάρισας, Ιωνικό, Λεβαδειακό και Χανιά.

Εντελώς ξαφνικά ωστόσο στο ματς το Παγκρητίου το περιβραχιόνιο το φόρεσε ο Τάτος, παρόντος στην ενδεκάδα του Στάθη. Ουδείς κατάλαβε γιατί συνέβη αυτό, ωστόσο αυτό που ακούγεται είναι ότι επρόκειτο για κίνηση σε συνεργασία με τον Πόποβιτς για να φανεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Μετά την αντικατάστασή του και την αποχώρηση με εμφανή εκνευρισμό στα αποδυτήρια των Πηγαδίων στον αγώνα με τα Χανιά, κάτι που σχολιάστηκε έντονα από τον κόσμο που παρατήρησε το περιστατικό και από όσους το έμαθαν μέσω και του ThrakiSportS, υπήρχαν αρκετά σχόλια αλλά και φήμες, σε μεγάλο όμως βαθμό ανυπόστατες.

Με την χρησιμοποίηση του Ανδρέα Τάτου ως captain παρόντος του ανακοινωμένου ως πρώτου αρχηγού Γιάννη Στάθη, είναι προφανές ότι επιχειρήθηκε να σταλεί ένα μήνυμα προς τις διάφορες (κακές) γλώσσες. Αν αρκεί αυτό ή αν τα σχόλια θα συνεχιστούν, θα φανεί στην συνέχεια. Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον να δούμε ποιος θα φοράει το περιβραχιόνιο στην Άρτα.