Κύπελλο Ελλάδας: Με παγκίτη Γούτα ο ΠΑΣ «χόρευε» και πήρε τεράστια πρόκριση στο Περιστέρι

Για τους αγώνες ρεβάνς της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-3 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Θασίτη πρώην στόπερ του ΑΟΞ Δημήτρη Γούτα, επιλέγοντας το δίδυμο Στρούγγη-Γκαλβάο. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν πήρε μαζί του στην αποστολή τον Γιούρι Λοντίγκιν, καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου και τη θέση του πήρε ο Χουτεσιώτης.

Παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης από το 2-2, ο ΠΑΣ ανέτρεψε από τα αποδυτήρια τα προγνωστικά και μόλις στο 3′ ο Νάουμετς με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μανδά για το 0-1. Στο 10′ οι Γιαννιώτες διπλασίασαν τα τέρματα με γκολ του Μιλιντσεάνου, ενώ τρία λεπτά ο Σάλιακας με υπέροχο μακρινό σουτ σημείωσε το 0-3, θέτοντας γερά θεμέλια πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους μόλις από το πρώτο τέταρτο.

Ο Αυστριακός τεχνικός των γηπεδούχων θέλοντας να αλλάξει πράγματα στην εικόνα της ομάδας του πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κωτσόπουλο στο 24′ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεαρός επιθετικός τον δικαίωσε, πετυχαίνοντας το 1-3 με εξαιρετικό γύρισμα του σώματος του και εύστοχο τελείωμα.

Παρότι στο 46′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γούτας με σκοπό να συμμαζέψει την άμυνα των Περιστεριωτών, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο· ο Ατρόμητος είχε μία ανούσια κατοχή μπάλας χωρίς να βρίσκει εύκολα διαδρομούς ώστε να απειλήσει ενώ ο ΠΑΣ στόχευε με κάθετο ποδόσφαιρο να βγάλει στην πλάτη της άμυνας τους μεσοεπιθετικούς του. Στο 82′ ο Κωστόπουλος με δεύτερο προσωπικό γκολ μείωσε σε 2-3, όπως αποδείχθηκε ωστόσο το τέρμα αυτό ήρθε αργά ώστε να μπουν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Πλέον η ομάδα της Ηπείρου θα περιμένει τον αντίπαλο της για την φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.