Super League 2: Έπεσε στην… 7η θέση ο ΑΟΞ μετά την επικράτηση των Χανίων επί της Δόξας Δράμας

Τα Χανιά νίκησαν την Δόξα Δράμας με 1-0 στον εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει και μια μικρή ανακατάταξη στην βαθμολογία, σπρώχνοντας μια θέση πίσω την Ξάνθη – έχοντας βέβαια ματς λιγότερο.

Πως γίνεται αυτό; Πριν την διεξαγωγή του εξ αναβολής αγωνα, η Ξάνθη ισοβαθμούσε στην 6η θέση με τον Εργοτέλη που τυπικά ήταν 7ος, έχοντας αμφότεροι από 6 βαθμους. Οι δυο ομάδες παίζουν μεταξύ τους το Σάββατο και με βάση τα κριτήρια της βαθμολογικής κατάταξης, εφόσον δεν έχουν μεταξυ τους ματς, μετράει η συνολική συγκομιδή τερμάτων με την Ξάνθη να είναι στο 3-2 και άρα στο +1 και τον Εργοτέλη στο 2-2 και άρα στην απόλυτη ισορροπία.

Με την νίκη των Χανίων επί της Δόξας Δράμας, οι Χανιώτες έφτασαν και αυτοί τους 6 βαθμους και έτσι έχουμε τριπλή ισοβαθμία. Ωστόσο πλέον έχουμε και αγώνες μεταξύ των ομάδων αυτών. Τα Χανιά έχουν παίξει με τον ΑΟΞ έχοντας αποσπάσει ισοπαλία στην Ξάνθη ενώ υποδέχθηκαν τον Εργοτέλη από τον οποίον έχασαν. Ετσι υπάρχει μια υποτυπώδης μεταξύ τους βαθμολογία σε αυτήν την τριπλή ισοβαθμία που φέρνει πιο πάνω και άρα στην 6η θέση τον Εργοτέλη και τα Χανιά με την Ξάνθη να ακολουθούν (ο Εργοτέλης έχει τρεις βαθμούς και Χανιά με Ξάνθη από έναν). Στη νέα ισοβαθμία Χανίων και Ξάνθης και με δεδομένο ότι και μεταξύ τους ήρθαν ισόπαλοι, πάμε ξανά στα συνολικά γκολ που πλέον είναι 3-3 για τα Χανιά και οπως ειπαμε 3-2 για την Ξάνθη.

Κάπως έτσι, από την 6η θέση που ήταν μέχρι το πρωί ο ΑΟΞ Ξάνθη εμφανίζεται πλέον να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας της Super League 2 μετά από 5 αγωνιστικές, έχοντας όμως (και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς) ένα ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους, αυτό με την Δόξα Δράμας στα Πηγάδια. Ενα ματς λιγότερο έχει και ο Εργοτέλης βέβαια, που ανεβαίνει 6ος ενώ τα Χανιά ανεβαίνουν από την 10η στην 8η θέση τυπικά, αλλά ισόβαθμα ουσιαστικά στην 6η μαζί με Εργοτέλη και Χανιά.

Εφόσον πάντως υπολογίσουμε τους τρεις βαθμούς με την Δοξα Δράμς, δηλαδή θεωρήσουμε δεδομένη την νίκη του ΑΟΞ στο εξ αναβολής, η ομάδα της Ξάνθης ανεβαίνει στην 4η θεση, σε τριπλή ισοβαθμία στην 2η με Παναχαϊκή και Διαγόρα και 2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ):
1. Λεβαδειακός 11 (8-3)
2. Παναχαϊκή 9 (9-4)
3. Διαγόρας Ρόδου 9 (6-3)
4. ΑΟ Τρίκαλα 8 (7-5)
5. Ιωνικός Νίκαιας 8 (5-4)
6. Εργοτέλης 6 (2-2)* [+3β]
7. ΑΟ Ξάνθη 6 (3-2)* [+1β, 3-2 τερμ]
8. ΑΟ Χανιά 6 (3-3)* [+1β, 3-3 τερμ]
9. ΑΕ Καραϊσκάκης 3 (5-8)
10. OΦ Ιεράπετρας 3 (4-7)
11. Απόλλων Λάρισας 2 (1-6)
12. Δόξα Δράμας 0 (0-6)**
* Εργοτέλης και Ξάνθη έχουν ένα ματς λιγότερο.
** Η Δόξα Δράμας έχει δυο ματς λιγότερα.