Δυο σπουδαίες Θρακιώτισσες στην πρώτη εξάδα των 113 «Green Legends» για τα 113 χρόνια του Παναθηναϊκού

Ακριβώς 113 χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση του Παναθηναϊκού Α.Ο. στις 3 Φεβρουαρίου του 1908. Με αυτήν την αφορμή και στο πλαίσιο του εορτασμού αυτών των 113 χρόνων, ο σύλλογος πρόσφατα παρέθεσε τον ιστορικό κατάλογο των κορυφαίων 113 αθλητών και αθλητριών του στα ατομικά αθλήματα.

«Πρόκειται για μια λίστα αθλητών που κάθε χρόνο θα μεγαλώνει κατά μία θέση ανάλογα με τα χρόνια της ομάδας και η βαθμολογική κατάταξη έγινε αυστηρά με τη σειρά των κορυφαίων διεθνών επιτυχιών του κάθε αθλητή και αθλήτριας όταν ανήκε στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού», επισημαίνει το δελτίο Τύπου του συλλόγου.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης (ένα παγκόσμιο ρεκόρ, μία ισοφάριση παγκοσμίου ρεκόρ, δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα ασημένιο μετάλλιο και δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια και εννιά χρυσά μετάλλια και πέντε  ασημένια μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα), στην 2η ο πρωταθλητής στο άλμα επι κοντώ Χρήστος Παπανικολάου (ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δύο πανευρωπαϊκά ρεκόρ, ένα αργυρό μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Διηπειρωτικό) και στην τρίτη ο αρσιβαρίστας Χρήστος Ιακώβου (τρία παγκόσμια ρεκόρ εφήβων, ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένα ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Στην επόμενη τριάδα υπάρχουν δυο μεγάλες Θρακιώτισσες. Στην 4η θέση τοποθετείται η Αλεξανδρουπολίτισσα τριπλουνίστρια Χρυσοπηγή Δεβετζή, επειδή όπως επεξηγείται, κατέκτησε (αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες και χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο  πρωτάθλημα). Στην 6η θέση τοποθετείται η επίσης Εβρίτισσα πρωταθλήτρια της κολύμβησης Ζωή Δημοσχάκη (δύο χρυσά μετάλλια σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων). Μάλιστα, οι δυο τους συμπεριελήφθησαν στην 16άδα των κορυφαίων αθλητών του αιώνα στην Θράκη και βρέθηκαν μάλιστα και… αντιμέτωπες.

Αναμεσα τους, στην 5η θέση υπάρχει η επίσης κολυμβήτρια Βίκυ Κουβέλη. Και η λίστα συνεχίζει με τον πρωταθλητή των μεσαίων αποστάσεων Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, την αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου Πηνελόπη Νίκα, τον αθλητή των στιπλ Γιώργο Λουκαΐδη, τον πυγμάχο Χρήστο Κακούρη, τον πρωταθλητή της σκοποβολής Κώτα Μυλωνά, την πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Ανδριάνα Παπαδοπούλου και την κολυμβήτρια αντοχής Κέλλυ Αραούζου – για να περιοστούμε μέχρι την 13η θέση.

Η ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 113 ΓΙΑ ΤΑ 113 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ