Super League 2: Θετικό κρούσμα στον Εργοτέλη και ατομικό για τέσσερις ενόψει Ξάνθης

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Εργοτέλη είχαμε την Τρίτη, ενόψει πλέον της αναμέτρησης με την Ξάνθη και μετά από το δεύτερο νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης (0-1) την Κυριακή.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το ρεπό της Δευτέρας, που περιελάμβανε βέβαια και το ταξίδι της επιστροφής από την Άρτα, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου όπου εκτέλεσαν πρόγραμμα σε δύο γκρουπ.

Το πρώτο αποτελούνταν από τους παίκτες που πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής, οι οποίοι έκαναν προπόνηση αποκατάστασης.

Στο άλλο γκρουπ συμμετείχαν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανέβασαν ένταση με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει passing games, ταχυδύναμη και παιχνίδι περιορισμένου χώρου. 

Ατομικά προγράμματα ακολούθησαν οι Σαρρής, Κούατενγκ, Ντουμάνης και ο Κουτάντος.

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση όπου ουσιαστικά ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει την προετοιμασία του και θα μπει στο ρυθμό της Σαββατιάτικης (6/2 14:45 – ΕΡΤ 3) αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Στο μεταξύ, από την απάντηση της Super League 2 – Football League προς τον ΠΣΑΠ, έγινε γνωστό πως υπήρξε θετικό κρούσμα του Covid-19 τόσο στην ΠΑΕ Εργοτέλης που είναι η προσεχής αντίπαλος της Ξάνθης όσο και στην ΠΑΕ Χανιά που είναι η προηγούμενη.

Η διοργανώτρια αρχή κατέστησε σαφές πως πραγματοποιήθηκαν όλες οι κινήσεις προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού, ενώ δεν αναφέρεται στο αν βρέθηκε θετικός ποδοσφαιριστής ή μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος – ούτε πότε εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Αναλυτικά η απάντηση της SL2-FL:

Κύριε Πρόεδρε,
H Super League 2 – Football League με σειρά εγγράφων έχουμε καταστήσει σαφές τόσο στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid 19 όσο και στους αρμόδιους φορείς, την αδήριτη ανάγκη να σεβαστούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League και να σταματήσει αυτή η αδικαιολόγητη διάκριση εναντίον τους.
Ως Διοργανώτρια αρχή, τηρήσαμε τις υποσχέσεις προς την πολιτεία και ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο απαρέγκλιτα στους αγώνες της Super League 2. Μάλιστα είχαμε μόλις δυο κρούσματα θετικά (ένα στην ΠΑΕ Εργοτέλης ΓΣ 88 και ένα στην ΠΑΕ Χανιά), τα οποία αντιμετωπίστηκαν όπως ορίζει το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε η παραμικρή διάδοση του ιού.