Γιατί η Ξάνθη έκανε 4ήμερο το ταξίδι για Λιβαδειά κλείνοντας και δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε πολύ κόσμο η επιλογή της Ξάνθης να ταξιδέψει από την Δευτέρα και όχι την Τρίτη για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό και μάλιστα όχι να πάει οδικώς, αλλά… αεροπορικώς (μέσω Αθήνας).

Η πρωτεύουσα της Βοιωτίας απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα, όσο περίπου απέχει και από την Λάρισα όπου αγωνίστηκε ο ΑΟΞ την πρώτη αγωνιστική με τον τοπικό Απόλλωνα. Μιλάμε για λιγότερο από δυο ώρες δρόμο. Στην πρεμιέρα αυτονόητα επιλέχθηκε να πάει η αποστολή της ομάδας οδικώς με το πούλμαν της, ωστόσο αυτήν την φορά επελέγη να πάει μέσω Αθήνας και μάλιστα κάνοντας συνολικά τρεις διανυκτερεύσεις.

Ο ΑΟΞ ξεκίνησε μεσημέρι Δευτέρας από την Ξάνθη, αφού πραγματοποιήθηκε πρωινή προπόνηση στα Πηγάδια και ταξίδεψε αεροπορικώς για την Αθήνα όπου και διανυκτέρευσε όλη η αποστολή, έχοντας οι παίκτες ως φόντο από το ξενοδοχείο τους την Ακρόπολη (γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε, ιδίως από τους ξένους της ομάδας). Την Τρίτη μεταφέρθηκε στην Λιβαδειά, προπονήθηκε εκεί παραμονή του αγώνα και φυσικά θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης.

Την Τετάρτη το μεσημέρι είναι ο αγώνας και ακολούθως η ομάδα θα αναχωρήσει πάλι για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί τρίτη διανυκτέρευση, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη πτήση για το βράδυ προς την ΑΜ-Θ. Ετσι θα μείνουν άλλο ένα βράδυ σε ξενοδοχείο της πρωτεύουδας και νωρίς το πρωί της Πέμπτης η αποστολή του ΑΟΞ θα αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Από εκεί οι παίκτες θα πάνε με το πούλμαν της ομάδας κατευθείαν στο προπονητικό των Πηγαδίων, για προπόνηση αποφόρτισης από το ματς της Λιβαδειάς και προετοιμασίας για το ματς του Σαββάτου στο Xanthi Arena με τα Χανιά. Αλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια για ρεπό και άλλες ανάσες.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, γεννήθηκε η απορία αν θα ήταν τελικά καλύτερο και… πιο ξεκούραστο η ομάδα να ταξιδέψει οδικώς την Τρίτη για την Λιβαδειά από την Ξάνθη και να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά το τέλος του αγωνα. Ετσι θα έτρωγε δυο 24ωρα μακριά από την Ξάνθη και θα έκανε μία μόνο διανυκτέρευση, ενώ τώρα το ταξίδι έγινε τετραήμερο με συνολικά τρεις διανυκτερεύσεις.

Αυτός ωστόσο, σύμφωνα με όσα λένε από την ΠΑΕ, ήταν και ο λόγος που επελέγη να πάει η ομάδα μέσω Αθήνας στην Λιβαδειά. «Ουσιαστικά για τρεις μέρες όλοι μαζί οι παίκτες θα ειναι μαζί, θα τρώνε μαζί, θα κάθονται μαζί, θα συζητάνε μαζί, θα νιώσουν ότι είναι σε μια αποστολή και αυτό είναι απαραίτητο για την περαιτέρω ενίσχυση των μεταξυ τους σχέσεων, έτσι ώστε πραγματικά να γίνουμε οικογένεια και ομάδα».

Από την ΠΑΕ υπενθύμιζαν ακόμα ότι αυτός ήταν ο σκοπός του προγραμματισμού φιλικού αγώνα με το Αιγάλεω στην Αθήνα, ο οποίος ωστόσο ματαιώθηκε λόγω της έναρξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Στην ομάδα θεώρησαν ότι το ματς στην Λιβαδειά ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί όλη η ομάδα μαζί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δεθούν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους όλοι μαζί οι παίκτες και όχι παρεούλες-παρεούλες, όπως συμβαίνει στην πόλη της Ξάνθης.

Σχολίαζαν μάλιστα ότι αυτό το τριήμερο θα μπουν οι πιο στέρεες βάσεις για την ομοιογένεια της ομάδας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου στο σύνολο του πρωταθλήματος – και αξίζει το ρίσκο της όποιας παραπάνω κούρασης και του πολλαπλάσιου κόστους του ταξιδιού για την ΠΑΕ, αν υπολογίσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και φαγητά. Βέβαια, το σημαντικό είναι όλο αυτό να συνοδευτεί και από έξι βαθμούς στα δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία την Τεταρτη και με τα Χανιά στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο. Στην χειρότερη από τέσσερις.