Την Παρασκευή θα κριθεί από τους λοιμωξιολόγους το μέλλον (και) των θρακιώτικων ομάδων

Όλα δείχνουν ότι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Επιτροπή Λοιμοξωλόγων θα δώσει την έγκριση και η Πολιτεία θα ανακοινώσει την επανεκκίνηση της σεζόν με το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών να ξεκινάει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και τα άλλα πρωταθλήματα της ΕΟΚ (Α2 Ανδρών, Β Εθνική, Γ’ Εθνική, Α2 Γυναικών) που συμμετέχουν οι ομάδες της Θράκης να παίρνουν το πράσινο φως για ξεκίνημα.

Η Α1 Γυναικών μπορεί θεωρητικά να ξεκινήσει πιο γρήγορα από τα άλλα Εθνική Πρωταθλήματα της ΕΟΚ (Α2 Ανδρών, Β Εθνική, Γ’ Εθνική, Α2 Γυναικών) τα οποία σε πρώτη φάση θα πάρουν το «οκ» για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και να μπουν έτσι στην διαδικασία να ξεκινήσουν τους αγώνες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το θέμα βέβαια, δεν είναι τόσο απλό. Διότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν. Το πλαίσιο των πρωτοκόλλων θα καθορίσει φυσικά η Επιτροπή Λοιμοξωλόγων και θα το διαμορφώσει η Πολιτεία.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι το τι θα γίνει με το οικονομικό βάρος των τεστ για τον Covid-19, τα οποία φυσικά θα είναι υποχρεωτικά στα πρωταθλήματα. Εκεί είναι το μεγάλο ζόρι.

Ο ΠΣΑΚ, ο ΣΕΠΚ μπορεί να λένε ότι θα βάλουν πλάτη, αλλά δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Το κόστος είναι τεράστιο. Και άντε να βρεθεί μια λύση με την Α2.

Με τις ομάδες της Β’ Εθνικής και της Γ’ Εθνικής τι θα γίνει; Ποιος θα επωμισθεί το κόστος;

Όλα αυτά πάντως, θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από την Παρασκευή;