Θυμήθηκε το τουρνουά με ΠΑΟΚ, Εφές και Παρτιζάν ο Λεύκιππος Ξάνθης (+photos)

Ο Λεύκιππος Ξάνθης κάνει αναδρομή στο πρωτοποριακό διεθνές τουρνουά που είχε διοργανώσει από τις 3 ως τις 5 Ιανουαρίου 2018 στο «Φίλιππος Αμοιρίδης», με τη συνδρομή του Δήμου Ξάνθης.

Μάλιστα είχε φιλοξενήσει τις παιδικές ομάδες του ΠΑΟΚ, της Ανατολού Εφές και της Παρτιζάν Βελιγραδίου σε ένα μπασκετικό τριήμερο, ενώ ο Πρόεδρος της ομάδας Ματθαίος Σαββίδης είχε μιλήσει απόκλειστικά στο ThrakiSportS για το τουρνουά.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην αναδρομή, στην πόλη κινήθηκαν επί 3 ημέρες αθλητές, παράγοντες, προπονητές, γονείς από 3 αποστολές.
Δημιούργησαν κοινωνικές σχέσεις, επαφές, τεχνογνωσία, απόψεις.
Γνώρισαν την Ξάνθη, τους ανθρώπους, ξεναγήθηκαν, περπάτησαν, έφαγαν, διασκέδασαν. Έμαθαν το όνομα της πόλης και θα το κουβαλήσουν στις πατρίδες τους.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί η εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία και δυναμική των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, αλλά και τα σωματικά προσόντα των ξένων παικτών.

Στα παραλειπόμενα που συζητήθηκαν η χορευτική παρουσίαση των συλλόγων Εβριτών και ΧΟΞ, οι βραβεύσεις και απονομές του Λεύκιππου στους πολιτιστικούς συλλόγους, στον «ΙΑΠΕΤΟ» ΑΜΕΑ Ξάνθης, καθώς και η επιβλητική κάλυψη της εκδήλωσης από τους εθελοντές Σαμαρίτες και τμήμα του ΕΕΣ.

Στον άτυπο «μεγάλο τελικό» της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου συναντήθηκαν η Παρτιζάν με την Ανατολού και σε ένα αγώνα – διαφήμιση του αθλήματος, όπου νικητές ήταν οι Σέρβοι.