Super League: Ο Ράσταβατς με αρχηγό Μουνάφο βύθισε κι άλλο την ΑΕΛ των Κούγια, Μπέρτου και Στοΐνοβιτς

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και εδραιώθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Ο Σέρβος πρώην τεχνικός της Ξάνθης χρησιμοποίησε στον κεντρικό άξονα του σχηματισμού των Αρκάδων τον πρώην χαφ του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο που ήταν και ο αρχηγός της ομάδας. Για την ΑΕΛ ο Ιταλός νέος τεχνικός της ομάδας Τζιανλούκα Φέστα κράτησε στην δεξιά πτέρυγα τον Ξανθιώτη πρώην μπακ του ΑΟΞ Μανώλη Μπέρτο, ενώ άφησε στον πάγκο τον νεαρό Κομοτηναίο Νάση Στοΐνοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Αστέρα να έχει την υπεροχή, να κρατά περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια καθαρή φάση προς στην εστία των φιλοξενούμενων. Αντίθετα η καλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου άνηκε στην ΑΕΛ, καθώς στο 44′ το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Τσιφτσής.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου όμως ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του, κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη ταχύτητα τη μπάλα και αφού αρχικά είχε «προειδοποίησει» στα πρώτα 47 δευτερόλεπτα με το σουτ του Καπίγια, το οποίο απέκρουσε ο Μπάγιτς, στο 60′ ο Μπαράλες ήταν στο κατάλληλο σημείο ώστε να υποδεχθεί την παράλληλη του Άλβαρεζ και εξ’ επαφής σκόραρε για το 1-0. Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα δεν έγινε κα΄τι αξιοσημείωτο και κυριάρχησε κυρίως η τακτική.

Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας παρέμεινε στην πρώτη εξάδα, ανέβασε τη διαφορά στους 6 βαθμούς από τον 7ο Ατρόμητο (με ματς περισσότερο)· αντίθετα, στην 13η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, έμεινε η ΑΕΛ, όντας στο +2 από την τελευταία Λαμία.