Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Παπουλής στη νίκη της Ομόνοιας επί της ΕΝΠ του Λουσέρο

Εκτός έδρας νίκη με 1-0 για την Ομόνοια επί της ΕΝΠ στο γήπεδο “Τάσος Μάρκου” για τα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στην αρχική εντεκάδα της Ομόνοιας βρέθηκε γι’ άλλη μια αγωνιστική ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού, Φώτης Παπουλής. Η ομάδα του πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που την φέρνει προσωρινά στην πρώτη θέση μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Απόλλωνα Λεμεσού του πρώην επιθετικού του Πανθρακικού, Νικολά Ντιγκινί.

Από τους γηπεδούχους του Παραλιμνίου απουσίαζε λόγω τιμωρίας ο πρώην Αργεντίνος επιθετικός του Πανθρακικού και Ξάνθης, Αντριάν Λουσέρο.

Στα του παιχνιδιού είχαμε την Ομόνοια να χάνει δύο ευκαιρίες να μπει μπροστά στο σκορ. Η πρώτη στο 26′ με τον Βραζιλιάνο Τιάγκο να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα να φεύγει λίγο έξω και η δεύτερη στο 38′ με τον Παπουλή να πιάνει ωραίο σουτ εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακας της Ένωσης έστω και δύσκολα να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 43΄η Ομόνοια με τον δραστήριο ε τον Παπουλή γύρισε στον Τιάγκο, αυτός κάνει το πλασέ όμως η μπάλα απομακρύνθηκε. Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το 0-0.

Ίδιο τέμπο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους… Με την Ομόνοια να προσπαθεί να βρει τους χώρους και να φτάσει σε τελική και την Ένωση να αμύνεται. Στο 57′ ο Παπουλής γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Λοΐζου δεν βρίσκει στόχο. Στο 64΄νέα ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Παπουλή να γυρίζει παράλληλα στον Ντούρις αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Δέκα λεπτά αργότερα στο 72′ ο Παπουλής με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση προσπάθησε ν’ απειλήσει εκ νέου όμως έδιωξε με γροθιές ο τερματοφύλακας της Ένωσης.

Η λύτρωση για την Ομόνοια ήρθε στο 80ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σέρβο Τσέποβιτς που ήταν στο δεύτερο δοκάρι ανοίγοντας το σκορ για το 0-1. Στο 90′ χάθηκε η ευκαιρία για την Ομόνοια να κάνει το 0-2 όταν το εκτός περιοχής σουτ του νεαρού Λουίζου χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο αμέσως λεπτό η ΕΝΠ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Ενγκό έκανε την προβολή όμως ο Φαμπάνο έβγαλε δύσκολη απόκρουση.

Το παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων που πέρασαν προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.