Volley League: Διπλό τίτλου για τους Εβρίτες του Φοίνικα Σύρου στην έδρα του ΠΑΟΚ

Ακόμη ένας τρομερός αγώνας από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, υψηλού επιπέδου και με όμορφες εικόνες, όπου οι Εβρίτες του Φοίνικας Σύρου, Δημήτρης Γκαράς και Θεοδόσης Ηλίας (δεν αγωνίστηκε καθώς έσπασε το χέρι του) κατάφεραν στο πέμπτο σετ να κάμψουν την αντίσταση του ΠΑΟΚ, των Κώστα Δεληκώστα και Ραφαήλ Κουμεντάκη.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τον ΠΑΟΚ να έχει ως πρώτο βιολί τον τρομερό Βέλγο διαγώνιο, Βαν Ντε Τρις και τον Φοίνικα Σύρου σε εξαιρετική ημέρα τον Θανάση Πρωτοψάλτη, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-1 με 27-29.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας στο δεύτερο σετ έδειξε να έχει το πάνω χέρι στο σετ ανεβάζοντας την απόδοση του, με τον Φοίνικα να ακολουθεί από κοντά, με τους ίδιους πρωταγωνιστές να είναι αυτοί που έκαναν την διαφορά. Έτσι οι ασπρόμαυροι έκαναν το 1-1 με 25-23.

Ακόμη πιο πολύ αποφασισμένος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ αλλά ο Φοίνικας δεν τα παράτησε μέχρι τέλους, οδηγώντας ακόμη ένα σετ στην παράταση του, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ με το πρώτο σκόρερ του στην αναμέτρηση Βαν Ντε Τρις έκανε το 2-1 με 26-24.

Ο Φοίνικας βρήκε το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα στο τέταρτο σετ και “πάτησε” τον ΠΑΟΚ με 18-25 στέλνοντας την αναμέτρηση στο 5ο σετ.

Το 5ο σετ είχε τρομερές διακυμάνσεις, με τον Φοίνικα παρότι να βρίσκεται συνεχώς μπροστά και στο τέλος με διαφορά 11-14 είδε τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 13-14, όμως με τον πρώην διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιβάν Ραίτς, να είναι κομβικός στους τελευταίους πόντους, ο Φοίνικας πήρε την μεγάλη νίκη που τον έστειλε στην κορυφή του πρωταθλήματος, δίνοντας παράλληλα και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Εβρίτης προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας παίρνει θετικό πρόσημο για την εμφάνιση της ομάδας του καθώς έπαιζε χωρίς τον ακραίο Μπατατζίμ, ο οποίος θα αντικατασταθεί, ενώ ο Ραφαήλ Κουμεντάκης τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους με 3 μπλοκ και 61% υποδοχή και 41% άριστες ενώ κορυφαίος ήταν ο Βέλγος διαγώνιος Βαν Ντε Ντρις με 43 πόντους με 9 μπλοκ και 3 άσους.

Για τον Φοίνικα Σύρου, ο Δημήτρης Γκαράς ήταν βασικός σε όλο το παιχνίδι κάνοντας μεστή εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 70% υποδοχή και 41% άριστες. Ο Κροάτης, Ιβάν Ραίτς τελείωσε με 18 πόντους με 4 μπλοκ και 1 άσο. Τέλος, κορυφαίος για τους “πειρατές” ο Έλληνας ακραίος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους με 11 μπλοκ, 5 άσους, 56% υποδοχή και 48& άριστες.