Ατματζίδης για Ντέμη: «Είναι παντελονάτος, λίγοι ως άνθρωποι αυτοί που τον κατηγορούσαν»

Συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή της γνωστής αθλητικής ιστοσελίδας SDNA παραχώρησε ο παλαίμαχος πρώην διεθνής τερματοφύλακας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Ηλίας Ατματζίδης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Ατματζίδης συνυπήρξε με τον Εβρίτη επιθετικό στην «Ένωση» από το 1996 μέχρι και το 2002, έχοντας κατακτήσει μαζί τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας (1996, 1997, 2000 και 2002).

Ο βετεράνος πορτιέρε αναφέρθηκε στην περιόδο οπου ο Νικολαΐδης ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ αλλά και στις μεταξύ τους κουβέντες την περιόδο που συνυπήρξαν, αποκαλύπτοντας έλεγαν «καρκίνο» στα αποδυτήρια λόγω της λατρείας του κόσμου προς το πρόσωπό του, αλλά παράλληλα τόνισε πως σαν άνθρωπος είναι λογικός και… «παντελονάτος» και πως τα ανθρώπινα λάθη του ως παράγοντας δεν μπορούσε να τα διορθώσει.

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του Ηλία Ατματζίδη στο SDNA που αφορά στον Ντέμη Νικολαΐδη:

Αρχικά, σε ερώτηση σχετικά με τον Ντέμη Νικολαΐδη ως πρόεδρο, είπε πως:

«Εγώ έχω ζήσει τον Ντέμη και θα σου πω κάτι επειδή όσο ήμασταν συμπαίκτες τον έλεγαν καρκίνο γιατί ο Ντέμης ήταν ίνδαλμα για τον κόσμο και μακάρι να έχουμε τέτοιους παίκτες στην ΑΕΚ γιατί ήταν ένας μεγάλος σκόρερ. Υπήρχαν αυτές οι εσωτερικές κόντρα και συμπαίκτες μας και έλεγαν “γιατί στηρίζεις αυτό τον καρκίνο” εγώ στηρίζω την ΑΕΚ. Ο Ντέμης είναι ένας ποδοσφαιριστής που στα δύσκολα μας βγάζει ασπροπρόσωπους και ένας σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας. Θεωρώ πως ο Ντέμης ήταν ένας άνθρωπος λογικός, παντελονάτος δεν ξέρω όμως σαν παράγοντας, είχε συσπηρώσει τον κόσμο αλλά είναι μεγάλο καράβι η ΑΕΚ. Πιστεύω έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν έχω άποψη καθώς δεν τα ζούσα από κοντά. Πιστεύω δεν είχε κακή πρόθεση έγιναν κάποια πράγματα με την Ορίτζιναλ και όταν δεν είναι καλό το κλίμα δεν μπορείς να προχωρήσεις. Τώρα αν έφταιγε ο Ντέμης λίγο και λίγο η Ορίτζιναλ δεν ξέρω. Εγώ έχω μάθει να βλέπω την οικογένεια της ΑΕΚ να είναι αγαπημένη, όταν κάτι δεν είναι καλό δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα και θα το πληρώσεις και αυτό έγινε».

Για την κουβ’εντα του με τον Ντέμη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με τον Ντέμη έχουμε περάσει πολλά στάδια, δεν είχαμε κάποιες κόντρες αλλά είχαμε τις κόντρες και στην εθνική ομάδα. Εμείς στην εθνική ήμασταν με το δίκαιο και να είναι οι ποδοσφαιριστές -της ομάδας μας- καλά. Γίνανε διάφορα πράγματα και ήρθε ο Κοπιτσής και μου είπε κάποια πράγματα και ενοχλήθηκα από μια κίνηση του Ντέμη και για αυτό είχαμε να μιλήσουμε καιρό, ουσιαστικά χωρίς λόγο. Αυτοί που έλεγαν τον Ντέμη καρκίνο όταν εγώ έκανα λίγο πίσω όλοι αυτοί ήταν δίπλα στον Ντέμη και μετά από χρόνια τώρα του το είπα. Μου είπε “για αυτό είσαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν είπα κακή κουβέντα και υπάρχει αυτός ο σεβασμός”. Δεν γίνεται να μην κάνεις λάθη ο Ντέμης στην ΑΕΚ έκανε ανθρώπινα λάθη που δεν γινόταν να διορθώσει, εγώ έβγαλα το συμπέρασμα πως ο Ντέμης είναι παντελονάτος και οι άλλοι που τον κατηγορούσαν πολύ λίγοι ως άνθρωποι».