Επιτρέπεται ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα, ανατροπή με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην καθιερωμένη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σχετικά με τα μέτρα του lockdown και το ποιες κατηγορίες θα χαλαρώσουν από Δευτέρα.

Το πρωί όλα έδειχναν οτι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λάμβαναν το… πράσινο φως για να ανοίξουν το λουκέτο τους, προκειμένου να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Μάλιστα σε αυτό συνηγορούσε η καταγραφή των πελατών, η ιχνηλάτηση που θα μπορούσε να γίνει, αλλά και το γεγονός οτι αρκετός κόσμος πληρώνει εκεί λογαριασμούς. Κάτι που σημαίνει οτι θα μειώνονταν οι ουρές έξω από τράπεζες.

Στην σύσκεψη όμως που έγινε, η εισήγησή ήταν αρνητική όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά τις επόμενες ώρες, στην ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα δεν θα υπάρξει ανακοίνωση οτι ανοίγουν.

Το όλο θέμα θα συζητηθεί στην σύσκεψη της επόμενης Παρασκευής. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι άναψε το πράσινο φως για να ξαναεπιτραπεί το κυνηγι και το ψάρεμα που είχαν ανοιξει λιγο πριν τα Χριστουγεννα αλλά ξαναπαγορεύθηκε μετά την Πρωτοχρονιά.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ συζήτηση για τα χιονοδρομικά κέντρα σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν έγινε καθόλου. Αναμένονται πάντως οι επίσημες ανακοινωσεις καθώς η συνεδρίαση ειναι πολύωρη, ενώ πάντα τις τελικές αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις τις λαμβάνει ο Πρωθυπουργός.