Τσετινές για τις καταγγελίες Ιωνικού: «Στο γήπεδο ήταν 158 άτομα, θα αποδείξουμε ότι… δεν είμαστε ελέφαντές»

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ο αριθμός των ατόμων που βρεθηκαν στο γήπεδο της Ξάνθης και η μη τήρηση μεταξύ τους των κανονισμών για μάσκα και αποστάσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε κατάφωρα το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ αλλά η Ξάνθη, μέσω του αθλητικού της διευθυντή Ανέστη Τσετινέ που μίλησε στο gazzetta, πήρε θέση για την εικόνα του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στις εξέδρες της και υποστήριξε ότι καμία παραβίαση του πρωτοκόλλου δεν έγινε από την ομάδα της Θράκης.

Μάλιστα χαρακτηριστικά δίνεται αριθμός παρεβρισκόμενων στο γήπεδο που είναι ο μισός από το πρωτόκολλο, επισημαίνεται ότι οι διαπιστευμένοι του Ιωνικού ήταν προκλητικοί και τονίζεται οτι η ΠΑΕ Ξάνθη είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντες.

Ο Ανέστης Τσετινές τόνισε αναλυτικά:

«Αν ο Ιωνικός δεν έχανε δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Το πρωτόκολλο που έχουμε στα χέρια μας κάνει λόγο για 300 άτομα που μπορούν να είναι στο γήπεδο. Η λίστα μας έχει καταγεγραμμένα 158 άτομα, τα οποία θερμομετρήθηκαν πριν μπουν στο γήπεδο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Σ’ αυτά τα 300 άτομα είναι παίκτες, προσωπικό, η Κ19… 

Όπως καταλαβαίνετε ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου μας ήταν κατά πολύ κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται εκ του πονηρού από ανθρώπους του Ιωνικού, οι οποίοι ήταν στην απέναντι εξέδρα και έβριζαν σ’ όλη τη διάρκεια του ματς παίκτες θίγοντας οικογένειες. Προκαλούσαν και ζητούν και τα ρέστα.

Δεν τους γνωρίζω προσωπικά και δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους του Ιωνικού αλλά δεν μπορούν να θίγουν μια ομάδα όπως η Ξάνθη, που δεν θα έκανε τίποτα παράτυπο για να νικήσει έναν αγώνα. Μπορεί αυτά να γίνονταν παλιά, δεν το γνωρίζω. Με εμάς όμως όχι. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους, όχι μόνο με τον Ιωνικό.

Το λάθος μας ήταν λόγω του ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί τα καινούργια καθίσματα στο γήπεδο, κάποιοι που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν τήρησαν αποστάσεις και έκατσαν πιο κοντά.

Όταν χάνεις στο 98′, όμως, σου φταίνε όλα, συμφωνώ και το καταλαβαίνω όμως να μην μπλέκουμε τα πράγματα. Μας ενόχλησε πολύ αυτό που έγινε. Πάντως, εμείς είμαστε σε θέση να αποδείξουμε μέχρι και το ότι δεν είμαστε ελέφαντες».