Οι πολιτικές παρουσίες στην «κεκλεισμένων των θυρών» κερκίδα του ΑΟΞ-Ιωνικός

Η εκθαμβωτική παρουσία της Σοφίας Ψωμά είναι αλήθεια ότι ξεχώρισε σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτικές παρουσίες της κερκίδας στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ Σάκη Ψωμά είναι η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης αλλά εδώ και τρεις μήνες έχει εμπλακεί ενεργά και με τα διοικητικά του ΑΟΞ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της νέας ΠΑΕ, υπό τον Μπιλ Πάπας και τον Τασο Γιαμουρίδη. Ηταν αναμενόμενο λοιπόν να δώσει το παρών στο γήπεδο, έχοντας και χρέη… οικοδέσποινας για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν ως προσεκλημένοι προφανώς της ΠΑΕ Ξάνθη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονος ότι απουσίασε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης (εδινε το παρών πέρυσι στους τελευταίους αγώνες του ΑΟΞ στην SL1), ήταν όμως εκεί ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανιδης και ο νυν αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Μανώλης Φανουράκης που τυγχάνει και παλαίμαχος παίκτης της ομάδας.

Επίσης, το παρών έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμιδης, όχι όμως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης που δεν έχανε αγώνα υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα, άφησε να διαφανεί ένα παράπονο αφού σε δήλωση του στο «Μαχητή» (από όπου οι φωτογραφίες) ανέφερε ότι… «δεν γνώριζε ότι επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο των Πηγαδίων»!!!

Η αλήθεια είναι οτι παρουσία φιλάθλων δεν επιτρέπεται και το πρωτόκολλο ορίζει μέχρι το πολύ 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παικτών, διαιτητών, δημοσιογράφων κλπ. Αυτό σημαίνει ότι περισσεύουν πάντα για κάθε γηπεδούχο ομάδα πέντε – δέκα προσκλήσεις και όταν διαθέτεις το κατάλληλο μέσο, μπορείς να τις εξασφαλίσεις και να κάνεις έτσι την φιγούρα σου.

Απλά είναι λογικό και η ομάδα υπό το νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς να προσδοκά και καποια παραπάνω πράγματα από όλους αυτούς τους ψηφοθήρες για αυτήν την εξυπηρέτηση. Και αυτη η προσδοκία δεν εξαντλείται προφανώς στο να αγοράσουν μια απλή κάρτα μέλους. Ο αγώνας για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια είναι μακρύς, δύσβατος και κανείς δεν περισσεύει…