Ο Κάστρο στο ThrakiSportS για την επιστροφή στη Θράκη ως αντίπαλος: «Σίγουρος ότι μπορώ να σκοράρω στην Ξάνθη αλλά δεν ξέρω αν θα πανηγυρίσω»

Συνέντευξη στον Τριαντάφυλλο Αραμπατζή

Ο Ματίας Κάστρο επιστρέφει στην Ξάνθη ως αντίπαλος, μετά από παρουσία δυόμισι ετών στην ομάδα της Θράκης. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 και με ένα διάλειμμα το πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν, μέτρησε στις δύο θητείες του στον ΑΟΞ 65 συμμετοχές με 11 τέρματα (εννέα για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο).

Στον Ιωνικό πήγε το καλοκαίρι. Μάλιστα, ανακοινώθηκε από την ομάδα της Νίκαιας μία ημέρα αφότου η Ξάνθη υποβιβάστηκε στην Super League 2 μετά τους διπλούς αγώνες μπαράζ, οπότε έγινε γνωστό ότι ουσιαστικά θα έχει αντίπαλο την παλιά του ομάδα. Ηταν ο σκόρερ στο μοναδικό τέρμα της πρεμιέρας στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, χαρίζοντας στον μοναδικό σύλλογο από το λεκανοπέδιο της Αττικής που συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τον συναντήσαμε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας προπονησης του Ιωνικού ενόψει της αναμέτρησης στα Πηγάδια, το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού λίγο έξω από την Κομοτηνή. Μοιραία αναφερθήκαμε κυρίως στον επικείμενο αγώνα, αλλά η σύντομη συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα της περσινής σεζόν με την Ξάνθη αλλά και το μείζον θέμα των ημερών, την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα που καθυστέρησε τόσο πολύ και την σέντρα στο πρωτάθλημα.

Επιστρέφεις στην Ξάνθη σαν αντίπαλος. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Έίναι λίγο περίεργο. Η Ξάνθη είναι η πρώτη πόλη που έμεινα και η πρώτη ομάδα που έπαιξα όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την αγαπώ και δεν θα πάψει ποτέ να είναι κομμάτι της καρδιάς μου. Τώρα όμως η ομάδα μου είναι ο Ιωνικός και πρέπει να κάνω ότι μπορώ για να κερδίζει η νέα μου ομάδα»

Στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος σκόραρες απέναντι στον Εργοτέλη. Πιστεύεις ότι μπορείς να το ξανακάνεις αύριο σε βάρος της Ξάνθης;

«Σίγουρα το πιστευω και φυσικά θα το επιδιώξω. Είμαι πολύ σίγουρος πως μπορώ να σκοράρω και αύριο. Αυτή είναι η δουλειά του ποδοσφαιριστή άλλωστε…»

Και αν σκοράρεις, θα το πανηγυρίσεις;

(γέλια) «Δεν ξέρω. Πραγματικά δεν ξέρω. Έχω πολλούς φίλους στην Ξάνθη, παίχτες και ανθρώπους που δουλεύουν στο κλαμπ, θα το δούμε αύριο. Το σημαντικότερο είναι όμως να έρθει η νίκη για τον Ιωνικό»

Έχεις κρατήσει επαφή με παλιούς σου συμπαίχτες ή ανθρώπους στην Ξάνθη;

«Ναι μιλάω με αρκετούς ανρθώπους κυρίως από την δεύτερη παρουσία μου στην ομάδα. Έχω πολύ καλή σχέση με τον τερματοφύλακα της ομάδας, τον Μπέντο και κάποιους ακόμα όπως ο Θυμιάνης και ο Όκαν»

Μπέντο και Θυμιάνης είναι βέβαια και από τους ελάχιστους που παραμένουν από εκείνη την ομάδα καθώς οι υπολοιποι μείνατε ελεύθεροι το καλοκαίρι και δεν είχατε καν την δυνατότητα να παίξετε στο μπαράζ…

«Ναι, αυτό ισχύει και είναι κρίμα και άδικο που αυτή η ομάδα έπεσε έτσι όπως έπεσε. Οταν εγω έφυγαμ ήξερα ότι είχαμε φτάσει στον στόχο της παραμονής με πολλή προσπάθεια και παρά τις τριπλοποδιές και τα εμπόδια που μας έβαλαν…».

Ηταν κάτι που σας επηρέασε πέρσι όλο αυτό το ζήτημα με την πολυιδιοκτησία;

«Εμείς είμαστε παίκτες και απλά παίζαμε μπάλα, αλλά σίγουρα επηρέαζε τον όλο οργανισμό. Αλλά σε κάθε περίπτωση η ομάδα συγκέντρωσε 12 βαθμούς παραπάνω από εκείνους που την οδήγησαν τελικά στον υποβιβασμό. Και επαναλαμβάνω, όταν εγώ έφυγα, ήξερα ότι η ομάδα είχε σωθεί. Και ειλικρινά, όπως έγραψα και τότε, εύχομαι η Ξάνθη να ξαναζήσει στιγμές δοξαστικές. Αλλά όχι από αύριο αν είναι… Από μεθαύριο… (γέλια)»

Αντιλαμβάνομαι ότι παραμονή ενός αγώνα με την Ξάνθη, δεν είναι και εύκολο να μιλάς για την πρώην ομάδα σου, οπότε πάμε στο σήμερα και την νυν. Ποιος είναι ο στόχος του Ιωνικού αυτή την χρονιά και ποιος ο προσωπικός σου στόχος με την ομάδα;

«Ο μοναδικός στόχος είναι να είμαστε στην κορυφή. Μόνο να είμαστε στην κορυφή και να ανέβει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία».

Αυτός είναι και ο στόχος της Ξάνθης…

«Ναι, το γνωρίζω, για αυτό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το παιχνίδι αν και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έχει πολλές αγωνιστικές ακόμα».

Αλήθεια, δεύτερο 15νθήμερο Ιανουαρίου και μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Πως ήταν όλο αυτό το διάστημα της αποχής;

«Δύσκολο, όπως άλλωστε και το πρώτο λοκντάουν που το έζησα στην πόλη της Ξάνθης. Ομως σε αυτό το δεύτερο νομίζω ότι λίγο παρατράβηξε η κατάσταση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την δική μας κατηγορία. Επαιζε μπάλα όλος ο υπόλοιπος κόσμος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε προπονήσεις. Και από ότι βλέπω δεν έχουμε στην Ελλάδα τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο οι άλλες χώρες που εξακολουθούσαν και έπαιζαν ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στους φιλάθλους της Ξάνθης και γενικότερα της Θράκης με αφορμή την επιστροφή σου, έστω και σαν αντίπαλος;

«Σίγουρα δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους φίλους της Ξάνθης, είναι όλοι πολύ καλοί και αγαπούν την ομάδα. Μου αρέσουν και οι οργανωμένοι αλλά και οι απλοί φίλαθλοι της πόλης που στηρίζουν την ομάδα. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και είχαν όλη θετική επίδραση σε εμένα. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αυτό είναι το πιο σημαντικό αγαθό και νομίζω το καταλάβαμε όλοι την χρονια που έφυγε. Και αύριο θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά. Μετά και πάλι φίλοι…»