«Να εκτιμήσουμε αγκαλιές και φιλιά» λέει από την Ξάνθη στους Αργεντινούς το ζεύγος Κάστρο διαφημίζοντας την Ελλάδα

Tην εμπειρία τους στην Ελλάδα μετά την εμφάνιση του κορονοϊού περιέγραψαν σε ιστοσελίδα της Αργεντινής ο Ματίας Κάστρο και η σύζυγός του Ζοσεφίνα Ποντέτ. Οι δυο τους αναφέρονται ως «το ζευγάρι των πρωταθλητών του Νεουκέν (πόλη της Αργεντινής)», καθώς η σύζυγος του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης είναι αθλήτρια του χόκεϊ. 

Το ρεπορτάζ ξεκινά αναφέροντας ότι «υπάρχει μια πολύ πλούσια μυρωδιά στην κουζίνα». Γιατί; «Ο νόστιμος σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας είναι έτοιμος. Η Ζοσεφίνα Ποντέτ μαγείρεψε και ο Ματίας Κάστρο ανέλαβε χρέη “ως βοηθός κουζίνας”. Ο λόγος είναι ότι αμφότεροι έχουν ξεχάσει πώς είναι να βγαίνεις για δείπνο “έξω”, σε αυτήν την «όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της lmneuquen.

«Βρισκόμαστε σε καραντίνα για περίπου ένα μήνα, έχουμε χάσει ήδη το μέτρημα. Αυτό που βιώνουμε δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, αυτό το 2020 θα θυμόμαστε για πάντα το θλίψη, λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό», είπε η πρωταθλήτρια χόκεϊ, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία. «Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και φυσικά και οι δύο προπονούμαστε  πολύ εδώ στο σπίτι», προσθέτει ο επιθετικός της Ξάνθης.

«Σκέφτομαι πολύ την οικογένειά μου στο Νεουκέν και όλους τους φίλους μου που έχω στην Ιταλία και την Ισπανία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Ελπίζω ότι όλα αυτά θα περάσουν σύντομα και μπορούμε να επιστρέψουμε στους δρόμους για να συνεχίσουμε απολαμβάνοντας όλα όσα θέλουμε», λέει στη συνέχεια η Ποντέτ, η οποία στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις συγκεκριμένες χώρες.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο, χρησιμοποιείται μια μέθοδος γραπτού μηνύματος, όπου πρέπει να γράψεις το πλήρες όνομα και τη διεύθυνσή  με τον αριθμό που αντιστοιχεί στο σουπερμάρκετ, για παράδειγμα, επειδή εάν σταματήσετε από την αστυνομία, είναι ο τρόπος να δικαιολογήσεις για την μετακίνησή σου», εξηγεί στο αναγνωστικό κοινό της Αργεντινής ο Κάστρο.

Δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία, η Ζοσεφίν εκφράζει την ελπίδα ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα βοηθήσει να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μας αφήσει ένα μάθημα, όπως να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα της ζωής, όπως μία αγκαλιά, ένα φιλί και να μοιραζόμαστε με με τους αγαπημένους μας, το οποίο σήμερα είναι αυτό που μας λείπει το περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ποντέτ στην lmneuquen.

«Ο κόσμος μας είναι σε δοκιμασία και ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό που συμβαίνει είναι να είμαστε ενωμένοι. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας μέσω τηλεφώνου. Η γιαγιά της Ζοσεφίνας είναι στην κλινική Pasteur με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι 92 ετών και είναι μαχήτρια, ευτυχώς βελτιώνεται καθημερινά. Όταν παντρευτήκαμε, η Ζοσεφίνα έπαιζε ήδη στην Ευρώπη και εγώ ήμουν στη Νότια Αμερική. Επειδή ήρθα να παίξω στην Ελλάδα συναντηθήκαμε», θυμάται ο Κάστρο για αυτή την όμορφη ιστορία αγάπης

«Μια δυνατή αγκαλιά σε όλους από μακριά. Λίγο έχει μείνει, ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να μείνουμε στο σπίτι. Το κάνουμε εμείς, κάντε το και εσείς. Κάντο για σένα, κάντο για όλους», καταλήγουν με ένα στόμα στις δηλώσεις τους ο Ματίας Κάστρο και η Ζοσεφίν Ποντέτ. «Δυο συμπατριώτες μας πρωταθλητές που κοιτάμε μπροστά αν και βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά. Με ανθρώπους σαν και αυτούς, είναι βέβαιο ότι ο ιός θα νικηθεί», αναφέρεται στο τέλος του ρεπορτάζ.