Volley League: Με μεγάλη εμφάνιση Ηλία και Ράιτς σπουδαία νίκη του Φοίνικα επί του Ολυμπιακού

Με τον Εβρίτη, Θεοδόση Ηλία να μπαίνει στα μισά του πρώτου σετ και να αλλάζει την ιστορία του σετ κα του αγώνα και με τον πρώην διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιβάν Ραίτς να ξυπνά στο 5 σετ, ο Φοίνικας Σύρου επιβλήθηκε με 3-2 σκορ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε τον πρώην ακραίο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Νίκολα Μιγαίλοβιτς σε τρομερή κατάσταση στην επίθεση αλλά αποδείχθηκε ότι δεν αρκούσε.

Στο πρώτο σετ η ομάδα της Σύρου μπήκε λίγο νωθρά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-8 με τον προπονητή της Σύρου, Γιούρισιτς να αλλάζει άμεσα τον βασικό του πασαδόρο, Ράντκε και να περνάει τον Ηλία Θεοδόση, έτσι ώστε να να βρει αντίδραση. Η αντίδραση ήρθε και ο Φοίνικας Σύρου με τρομερό παιχνίδι του Ηλία και εξαιρετικό μοίρασμα έφερε τούμπα το σετ, κερδίζοντας το με 25-23 στο τέλος.

Στο δεύτερο σετ ο Κροάτης προπονητής του Φοίνικα Σύρου, εμπιστεύτηκε τον Ηλία από την αρχή του σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο μέχρι το 19-19 όπου και ο Φοίνικας έκανε μια μια μικρή διαφορά, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, κάνοντας έτσι το 2-0 με 25-20 και παρότι ο διαγώνιος του Φοίνικα, Ραίτς, πρώην του Εθνικού, κινούταν σε ρηχά νερά. Το τρίτο σετ άνηκε απόλυτα στον Ολυμπιακό, ο οποίος από την αρχή έχτισε διαφορά με αιχμή του δόρατος και τον Σέρβο πρώην ακραίο του Εθνικού, Μιγιαίλοβιτς, και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν εύκολα το σετ με 17-25, μειώνοντας έτσι σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Φοίνικας από την πλευρά του ήθελε να τελειώσει τον αγώνα και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο ενώ ο Ολυμπιακός από την δική του να κυνηγήσει την τελευταία του ελπίδα έτσι ώστε να στείλει τον αγώνα στο 5 σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο με τον Ηλία να κάνει τρομερό μοίρασμα για τον Φοίνικα και τον Μιγαίλοβιτς με τον Έγκλεσκανς να προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον Ολυμπιακό. Στα μισά του σετ ο Ηλίας αντικαταστάθηκε από τον Ράντκε καθώς ο ΟΣΦΠ άνοιξε την διαφορά στους 4, θέλοντας ο προπονητής της Σύρου να βρει νέα ανατροπή. Ο Ολυμπιακός δεν το επέτρεψε και ισοφάρισε σε 2-2 με 20-25.

Στο 5 σετ ο Ηλίας έμεινε στον πάγκο για την Σύρο ενώ ο Μιγαίλοβιτς μαζί με τον Έγκλεσκανς από πλευράς Ολυμπιακού τραβούσαν του κουπί στην επίθεση. Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 6-3 και 8-5. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, μείωσε σε 9-8 αλλά ο Ραίτς με δικούς του πόντους έκανε το 11-8, το 12-10 ενώ και με το σερβίς του δυσκόλεψε τον ΟΣΦΠ, δίνοντας την νίκη στον Φοίνικα Σύρου με 15-1.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ορεστιαδίτη λίμπερο του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρη Γκαρά, με καλές άμυνες και σταθερή υποδοχή, ο Θεοδόσης Ηλίας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για 2,5 σετ, ο Ραίτς τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους από επιθέσεις. Η Σύρος βέβαια είχε ως κορυφαίους τους Στερν με 20 και Πρωτοψάλτη με 18 πόντους.

Για τον Ολυμπιακό ο Μιγαίλοβιτς σημείωσε 20 πόντους, 3 άσους, 3 μπλοκ και 14 επιθέσεις ο Αλεξανδρουπολίτης, Σταύρος Κασαμπαλής, αγωνίστηκε ελάχιστα, κυρίως για κάποια μπλοκ και σερβίς. Κορυφαίος για τον ΟΣΦΠ ο Έγκλεσκανς με 32 πόντους.