Έβγαλαν τον Τάτο στη Nova πριν το Αρης-ΑΕΚ και αυτός μίλησε σχεδόν μόνο για την Ξάνθη!

Ο αρχηγός της Ξάνθης Ανδρέας Τάτος μίλησε στην Nova και την «Ώρα των Πρωταθλητών» πριν τον αγώνα Άρης-ΑΕΚ αλλά παρόλο που η επιλογή είχε προφανώς να κάνει με το πέρασμά του από τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, αυτός αλλά και οι παρουσιαστές επέλεξαν να μιλήσουν κυρίως για την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα ο εκ των αρχηγών του ΑΟΞ μίλησε για το νέο ξεκίνημα με την ομάδα της Ξάνθης, την μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και την επιλογή να υπογράψει στον ΑΟΞ, παρά τις προτάσεις από την Super League.

«Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται πως ο Τάτος δεν είναι στην SL1, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ξάνθη. Τί έχεις να τους απαντήσεις;», ήταν το πρώτο ερώτημα που δέχτηκε παίκτης του ΑΟΞ με τον τελευταίο να απαντά: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είμαι καλά, ήρθα στην Ελλάδα μετά από 3 χρόνια για ένα καινούριο ξεκίνημα με την Ξάνθη. Είχα 2-3 προτάσεις από την Super League, αλλά επειδή έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Τσετινέ μου είπε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αυτός και ο κ. Παναγιώτου εδώ στην Ξάνθη. Ήθελα να βοηθήσω με την σειρά μου τον Ανέστη (Τσετινέ), γιατί με έχει βοηθήσει και αυτός πολύ στα 3 χρόνια στην Τουρκία.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση στην μεγάλη αποχή όλων αυτών των μηνών και την δύσκολη διαχείριση ενόψει των συνεχόμενων αγώνων που ακολουθούν στον μαραθώνιο της SL2:

«Κάνουμε 4 μήνες προπονήσεις σε γκρουπ με την ομάδα, είναι μεγάλη η αποχή. Υπάρχουν παιδιά που έχουν να παίξουν 1 χρόνο ποδόσφαιρο, εγώ έχω να παίξω 7 μήνες. Αυτό που γίνεται δεν αρμόζει στην χώρα μας. Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα έχουμε 5 παιχνίδια σε 15 μέρες και είναι δεδομένο πως δεν θα έχουμε καλό ρυθμό. Είναι σημαντικό για εμάς για να μην τραυματιστούν οι παίχτες. Πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά σε όλες τις ομάδες, να μην υπάρχουν τραυματισμοί στα παιδιά, και να είμαστε υγιείς πάνω απ’ όλα».

Ο Ανδρέας Τάτος πρόσθεσε στο κατά πόσο είναι φαβορί η Ξάνθη μετά από ερώτηση: «Σίγουρα έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα με καλές μονάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα, με καινούριο προπονητή που είναι η πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα. Πιστεύω πως θα πάμε καλά και να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που έχουμε δουλέψει τους 4 μήνες, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε και η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ήταν».

Για την εμπειρία του στην τριετία στα γήπεδα της Τουρκίας ανέφερε: «Πέρασα πολύ όμορφα στην Τουρκία. Ήταν πολύ σημαντικό βήμα για μένα και επαγγελματικά αλλά και οικονομικά. Ήταν μια χώρα που δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έκανα την δουλειά μου και όλα ήταν τέλεια. Το μόνο αρνητικό ήταν πως δεν μπορούσα να δω την κόρη μου και αυτό με επηρέαζε».

Σε ερώτηση για το ποιος του έχει λείψει περισσότερο από τους παλιούς του συμπαίχτες στην Ελλάδα ανέφερε: «Έπαιζα με πάρα πολλά παιδιά και κρατάω φιλίες. Δεν μπορώ να πω ένα ή δύο ονόματα γιατί είναι πάρα πολλοί οι παίχτες που έχουμε παίξει. Στον Άρη εδνεχομένως ο Αγκάνθο, ο Παπαστεργιανός και ο Πουλίδο, αλλά είναι πάρα πολλοί οι παίχτες».

Ο Ανδρέας Τάτος έκλεισε την συνέντευξη με αναφορά στον ιδιοκτήτη της ομάδας της Ξάνθης Μπιλ Πάπας λέγοντας: «Να είμαστε υγιείς και να πηγαίνει καλά και η ομάδα, γιατί κακά τα ψέματα εδώ στην Ξάνθη ο πρόεδρος μας παρέχει τα πάντα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλοι, ειδικά για ομάδα SL2».