Σερραίος πρώην συμπαίκτης Μάνταλου και άλλων δύο «Κομοτηναίων» απέκλεισε μόνος του την Μπάγερν

Απίθανο κι όμως ελληνικό! Η κάτοχος του Κυπέλλου Γερμανίας Μπάγερν γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τον 2ο γύρο με θύτη τη Χόλσταϊν Κίελ του Ιωάννη Γκέλιου (2-2 κ.α., παρ., 6-5 πεν.), ο οποίος χρίστηκε ήρωας αποκρούοντας το πέναλτι του Ρόκα!

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τον Γκνάρμπι στο 14ο λεπτό αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη και αντέδρασαν όταν ισοφάρισαν σε 1-1 στο 37ο λεπτό με τον Μπάρτελς. Ο Σανέ έβαλε και πάλι την Μπάγερν μπροστά στο σκορ στο 48ο λεπτό και εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα του Μονάχου θα έπαιρνε την πρόκριση ήρθε η ισοφάριση από την Χόλστειν στο πέμπτι λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βαχλ. Ετσι οι δυο ομάδες μετά και την παράταση οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου με ήρωα τον Γκέλιο η ομάδα του Κιέλου έκανε την έκπληξη.

Οπως έχει γράψει παλιότερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Βασίλης Αναστασιάδης, ο Γιάννης Γκέλιος γεννήθηκε στην Γερμανία, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Άουγκσμπουργκ αλλά και οι δύο γονείς του κατάγονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Δασοχώρι Σερρών. Μάλιστα, οποιος αναζητήσει πληροφορίες για το όνομά του, διαπιστώνει ότι ο ίδιος έχει τιμήσει την ελληνική του καταγωγή, αφού επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος στις μικρές ηλικίες. Σε κάποιους από τους αγώνες που έδωσε με την γαλανόλευκη μάλιστα, είχε συμπαίκτη τον Πέτρο Μάνταλο (τότε παίκτη της Ξάνθης) αλλά και τους Γιάννη Ποτουρίδη και Μαυρουδή Μπουγαΐδη, που στην συνέχεια πέρασαν από τον Πανθρακικό.