Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της Θράκης! Οι ανακοινώσεις των Δήμων…

O Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ανακοινώνει ότι οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 12/01/2021 και 13/01/2021, λόγω των συνεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο δήμαρχος Σουφλίου λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον ορεινό όγκο της κοινότητας Μ. Δερείου του Δήμου Σουφλίου λόγω ισχυρών βροχών και καταιγίδων που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, καθώς επίσης, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και της κυκλοφορίας των οχημάτων, αποφάσισε:
Τη διακοπή  λειτουργίας  των παρακάτω Σχολείων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου και αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021στους ακόλουθους οικισμούς του Δήμου Σουφλίου: Δημοτικά Σχολεία Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου, καθώς και των Νηπιαγωγείων Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου.

Στο Διδυμότειχο έχει σταματήσει η βροχόπτωση και αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ως εκ τούτου τα σχολεία αύριο την Τετάρτη 13/1/2021 θα λειτουργήσουν. Τα μοναδικά σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσβασιμότητας είναι η γέφυρα Βρυσικών, η γέφυρα Αβδέλλας και ο δρόμος Διδυμοτείχου Λάδης στο ύψος του Ελληνοχωρίου. Λόγω θραύσης αναχώματος στην Πολιά, κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση κατοικιών οι οποίες βρισκόταν στην πλευρά του αναχώματος. Όλοι δημότες είναι ασφαλείς και μεταφέρονται στο Διδυμότειχο σε συνεργασία με το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου.

Ο προγραμματισμένος μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test),  της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, θα αναβληθεί προσωρινά μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ. Ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα και τα συνεργεία εργάζονται σε πληγείσες περιοχές,  εκτιμώντας την κατάσταση ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση αν εμφανιστεί πιθανότητα κλιμάκωσης.  Επι του παρόντος, η κατάσταση ελέγχεται πλήρως και για έκτακτη ανάγκη οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ Πασχάλη Αδαμάκη στο τηλ: 6946 637260.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή ακόμη κρίνεται ασταθής και συστήνεται σε όλους τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  προς τον Ερυθροπόταμο και τον Έβρο τις επόμενες ώρες και μέρες μέχρι την εκτόνωση του φαινομένου.

Από τους υπόλοιπους Δήμους της Θράκης δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, κατά συνέπεια τα σχολεία (όσα λειτουργούν λόγω κορονοϊού) θα λειτουργήσουν την Τετάρτη κανονικά.

Σε περίπτωση διαφορετικής εξέλιξης θα ανανεωθεί το παρόν άρθρο…