Volley League: Δυνατότητα ανόδου για ΑΕ Κομοτηνής, Άθλο Ορεστιάδας ή και… Εθνικό αν δεν διεξαχθεί φέτος η Pre League

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών αυτόματα επηρεάζει και τις μικρότερες κατηγορίες και ειδικότερα την νεοσύστατη Pre League Ανδρών, η οποία δεν πρόλαβε να κάνει σέρβις λόγω του δεύτερου κύματος του COVID19.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το φετινό πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών θα συνεχιστεί κανονικά και οι 8 ομάδες θα παίξουν για τις τέσσερις πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν στην τελική τετράδα για το πρωτάθλημα ενώ καμιά ομάδα δεν θα υποβιβαστεί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι για το ποιες ομάδες θα πάρουν την άνοδο από την Pre League για την μεγάλη κατηγορία, εφόσον το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τελικά δεν πραγματοποιηθεί. Ο προσανατολισμός είναι να δοθούν “wild cards” αναλόγως το ενδιαφέρον που θα προκύψει και έτσι να συμπεριληφθούν στο νέο πρωτάθλημα της Volley League, το οποίο πιθανότατα να γίνει από 8 έως και 10 ομάδες ενώ μπορεί να αυξηθεί ακόμα και σε 12.

Φυσικά αυτή η εξέλιξη έχει ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες της Θράκης που αγωνίζονται στην Pre League ,τον Άθλο Ορεστιάδας και την ΑΕ Κομοτηνής που δεν παύουν να κοιτάνε συνέχεια προς τα επάνω και ψηλότερα ενώ δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους οι δε Ορεστιαδίτες να συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι δε Κομοτηναίοι να επιστρέψουν έπειτα από δύο χρόνια.

Αν πάντως δεν ενδιαφερθούν οι συγκεκριμένες ομάδες, μην αποκλείσει κανείς και το ενδεχόμενο να γίνει πρόσκληση και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης…