Βάζει «στοπ» η ΕΡΤ στην live streaming μετάδοση των αγώνων της Ξάνθης όταν δεν τους μεταδίδει

Η ΕΡΤ με έγγραφό της προς την διοργανώτρια δεν επιτρέπει σε ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να καλύπτουν εντός έδρας αγώνες τους που δεν θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Το ζήτημα τέθηκε καθώς είχε εκφραστεί ενδιαφέρον για την δημιουργία του Panachaiki TV με στόχο να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας όταν δεν καλύπτονται από την ΕΡΤ.

Πλέον το συγκεκριμένο εγχείρημα της Παναχαϊκής θα μπορέσει να χρησιμεύσει μόνο για εκδηλώσεις των κοκκινόμαυρων ή φιλικές αναμετρήσεις, σχολιάζει το Football League News που μεταδίδει και την σχετική είδηση.

Το στοπ της ΕΡΤ αφορά όμως έμμεσα και την Ξάνθη, καθώς είχαν εκφραστεί κάποιες σκέψεις για την κάλυψη με αυτόν τον τρόπο αγώνων που δεν θα δείξει η ΕΡΤ, ειδικά αυτήν την περίοδο που δεν επιτρέπεται και η παρουσια θεατών στα γήπεδα.

Μάλιστα, στα φιλικά παιχνίδια αλλά και στο μοναδικό επίσημο της Κ17 είχε εμφανιστεί συνεργείο με κάμερα για καταγραφή των αγώνων για τις ανάγκες του προπονητικού τιμ, αλλά που βόλευε και στην μετάδοση στιγμυοτύπων από το κανάλι της ομάδας στο YouTube.

Από τη Δημόσια Τηλεόραση διευκρινίζεται πάντως ότι αυτή η απαγόρευση δεν αφορά τις ομάδες της Football League, για τις οποίες δίνεται δυνατότητα κάλυψής τους από κανάλι ΠΑΕ. Συνεπώς η Καβάλα από την περιοχή μας θα μπορεί να δείχνει τους αγώνες της, η Ξάνθη και η Δόξα Δράμας θα παρακαλάνε να τους διαλέξει η ΕΡΤ.