Κροάτη διεθνή που έχει βάλει «στοπ» μέχρι και στον Ρονάλντο φέρνει η Ξάνθη για τον «άσσο»

Οπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, η επέμβαση του Πολ Ίτσο που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για όλο τον πρώτο γύρο δημιουργούσε ανάγκη ενίσχυσης της ΠΑΕ Ξάνθη και στον άσσο και την ενισχυση αυτή την κάνει πράξη η ομάδα με έμπειρο και μάλιστα διεθνή τερματοφύλακα: τον 32χρονο Ιβάν Κέλαβα της δευτεραθλήτριας κόσμου Κροατίας.

Ο ύψους 1.96, “Άγιος” Ιβάν (έτσι τον αποκαλούσαν στην χώρα του), έχει γεμάτο βιογραφικό με παρουσία σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα (Ιταλία, Ισπανία, Κροατία ανάμεσα σε άλλα) και συμμετοχές στους ομίλους του Champions League με την Dinamo Zagreb. Ανάμεσα σε άλλες ομάδες έχει φορέσει και τη φανέλα των Udinese και Granada με την τιμή του να “πιάνει” τα 2,5 εκ. ευρώ όταν μεσουρανούσε. Eίναι διεθνής με όλες τις “μικρές” Εθνικές της χώρας του καταγράφοντας περισσότερες από 50 συμμετοχές, ενώ έχει κληθεί και στην σπουδαία Εθνική Ανδρών της Κροατίας.

Αν προβληματίζει κάτι, είναι ότι η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Αλκή Ορόκλινη στην Κύπρο – αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πλέον το κυπριακό πρωτάθλημα θεωρείται πιο ισχυρό σύμφωνα με τα στάνταρτς της ΟΥΕΦΑ σε σχεση με το ελληνικό. Στο παλμαρέ του έχει έξι πρωταθλήματα Κροατίας και τέσσερα κύπελλα καθώς και ένα πρωτάθλημα στη Β’ Ιταλίας με την Κάπρι το 2015. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε 40 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάλιστα, σε ένα από αυτά βρέθηκε το 2011 αντιμέτωπος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης από τον Γιώτη Παναγιώτου και τον Ανέστη Τσετινέ, που δείχνουν ότι κρατούν μερικές εκπλήξεις ακόμη και πριν την πρεμιέρα», σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Ξάνθη Sport, που κάνει την αποκάλυψη. Με τον Κέλαβα η Ξάνθη έχει και πάλι τρεις πολύ καλούς γκολκίπερ, μαζί με τον Βέλιτς και Σά Μπέντο, ενώ κάποια στιγμή θα επιστρέψει και ο ευρισκόμενος σε ανάρρωση Ιτσο, με τον νεαρό Στεπάνοβιτς να παίρνει πιθανότατα παιχνίδια με τη μορφή δανεισμού σε άλλο σύλλογο.