Super League: Εξαιρετικός Ιωαννίδης στη δεύτερη εμφάνιση ως βασικός στο δύσκολο τρίποντο του ΠΑΟ κόντρα στην ΑΕΛ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λάρισας με 2-0 και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη 4αδα της Super League 1.

O Λάζλο Μπόλονι χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-3-3, δίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά θέση στα άκρα της επίθεσης στον Κομοτηναίο Φώτη Ιωαννίδη, που εξαργύρωσε την σπουδαία εμφάνιση αλλά και το νικητήριο γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην αντίπερα, ο Γιάννης Τάτσης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 αφήνοντας στον πάγκο μετά από καιρό τον τον Ξανθιώτη πρώην παίκτη του ΑΟΞ Μανώλη Μπέρτο· ενώ παράλληλα εκτός αποστολής ήταν ο επίσης πρώην παίκτης της Ξάνθης Βαγγέλης Πλατέλλας.

Στο πρώτο μισάωρο η ΑΕΛ έκλεινε πολύ καλά τους χώρους, με το ματς να αναλώνεται σε ένα παιχνίδι κέντρου. Στο 30’ έγινε η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό με τον Ιωαννίδη να μπαίνει με ατομική ενέργεια στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα οι «Πράσινοι» άνοιξαν το σκορ έπειτα από σέντρα του Μολό, στην οποία αρχικά πήγε να βρει την μπάλα με προβολή ο Ιωαννίδης, που εν τέλει κατέληξε στον Καρλίτος που από κοντά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα είχε την υπεροχή και διεκδίκησε την ισοφάριση. Στο 57’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουρουγουανό Κολομπίνο, το πλασέ του οποίου όμως κατέληξε άουτ. Οι «βυσσινί» συνέχισαν να προσπαθούν και ο Τάτσης προέβη σε αλλάγες, μεταξύ των οποίων και ο Μπέρτος στο 60’, ώστε να πιέσει ακόμη περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει ανάλογες φάσεις και στο τελευταίο δεκάλεπτο το «Τριφύλλι» ισορρόπησε και κλείδωσε το τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα (90+4’) με τον Εμμανουηλίδη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε με τη νίκη αυτή στους 25 βαθμούς, παρέμεινε στην 5η θέση όντας στο -2 από την 4η ΑΕΚ· η ΑΕΛ αντίθετα έμεινε στην 13η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ, με 8 βαθμούς.