Κύπριοι με… (φιλο)ρωσικό παρελθόν στη νέα διοίκηση της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου

Νέα διοίκηση, στην οποία συμμετέχουν 5 εκπρόσωποι των καινούργιων επενδυτών οι οποίοι έβαλαν  5.353.000 ευρώ στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, έχει πλέον η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, η οποία έχει ως γνωστόν απορροφήσει την… πάλαι ποτέ Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.

Όπως μπορεί βέβαια να διαπιστώσει εύκολα κανείς μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Τράπεζας, η πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου δεν υπάρχει ως αναφορά πουθενά, ούτε και το όνομα του νομού μας. Επειδή όμως η συγκεκριμένη Τράπεζα που προέκυψε από την απορρόφηση και όχι συγχώνευση όπως μας έλεγαν όταν ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, εξακολουθεί να διατηρεί και να λειτουργεί 5 υποκαταστήματα στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο, Φέρες) και σε αυτήν εξακολουθούν να έχουν αρκετά από τα χρήματα τους οι δήμοι του νομού και πολλοί Εβρίτες, είναι φυσικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τις όποιες εξελίξεις σημειώνονται σε αυτήν.

Πρόσφατα λοιπόν και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας με πανηγυρική ανακοίνωση της ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, μέσω της διάθεσης συνεταιριστικών μερίδων.
Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε 5.353.000€ και προέρχεται τόσο από Έλληνες, όσο και ξένους επενδυτές. Δεν αναφέρει πάντως ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές, οι οποίοι με τα χρήματα που έβαλαν έγιναν οι μεγαλομέτοχοι και έχουν πλέον την πλειοψηφία στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, αφού μπήκαν σε αυτό 5 νέα μέλη στη θέση ισάριθμων που παραιτήθηκαν και από την προηγούμενη διοίκηση παρέμειναν μόνο τα 4 μέλη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Αλεξανδρίδη που συνεχίζει στην θέση του. Η ανακοίνωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας που εκδόθηκε στις 15 Δεκεμβρίου αναφέρει:

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας ανακοινώνει την επιτυχή αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, μέσω της διάθεσης συνεταιριστικών μερίδων.

Μετά την επιτυχή αύξηση της μετοχικής της βάσης, η Τράπεζα σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις σε προϊόντα και λύσεις σύγχρονης τραπεζικής που θα διευκολύνουν τις συναλλαγές και τις πληρωμές των πελατών της και σταδιακά θα τη μετατρέψουν σε ένα μοντέρνο και ευέλικτο χρηματοοικονομικό Οργανισμό διεθνών προδιαγραφών”.

Από Κύπρο, Ελλάδα και… αλλού
οι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών

Όπως επισημάναμε, δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό για τους νέους επενδυτές που απέκτησαν την πλειοψηφία της Τράπεζας και όρισαν 5 εκπροσώπους τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2021 και η σύνθεση του έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος : ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  • Α’ Αντιπρόεδρος : ΚΕΣΚΙΝΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • Γεν. Γραμματέας : ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  • Ταμίας : ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  • Εκτελεστικό Μέλος : ΔΗΜΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  • Εκτελεστικό Μέλος : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
  • Μη Εκτελεστικό Μέλος : ΠΙΕΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
  • Μη Εκτελεστικό Μέλος : ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ
  • Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος : ΑΒΑΚΟΒΑ ΑΝΝΑ

Ποια είναι όμως τα 5 νέα μέλη, δηλαδή οι Σκούρτης Εμμανουήλ, Αργυρόπουλος Ιορδάνης, Πιερίδης Παντελής, Ακριτίδης Κύριλλος και Άννα Αβάκοβα, τα οποία εισήλθαν στη νέα διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας ως εκπρόσωποι των νέων μετόχων και προφανώς μετά από την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία και είναι αυτή που ελέγχει όλες τις ελληνικές τράπεζες; Με βάση το έγγραφο του ΓΕΜΗ που δημοσιεύει η ίδια η Τράπεζα Δράμας, οι τρεις εξ αυτών είναι κάτοικοι Κύπρου (Αργυρόπουλος Ιορδάνης, Πιερίδης Παντελής, Ακριτίδης Κύριλλος) και οι άλλοι δύο (Σκούρτης Εμμανουήλ και Άννα Αβάκοβα) κάτοικοι Αττικής. Από τους τρεις οι οποίοι προέρχονται εκ Κύπρου, ο Κύριλλος Ακριτίδης γεννήθηκε στο Σαφώνοβο της Ρωσίας και ο Παντελής Πιερίδης στη Σόφια. Όμως και οι δυο έχουν την Κυπριακή υπηκοότητα, όπως φαίνεται και από τα δελτία ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις οποίες μάλιστα φέρεται να απέκτησαν και οι δύο το 2016.

Υπάρχει φυσικά και η μοναδική γυναίκα μέλος του νέου Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας, η κυρία Άννα Αβάκοβα, η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι κάτοικος Αττικής. Διετέλεσε Διευθύντρια στο υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Ρωσικής Τράπεζας Β&Ν BΑNΚ Greek Branch, το οποίο αρχικά ανήκε στην επίσης ρωσική τράπεζα KEDR BANK, η οποία κάποια στιγμή είχε4 εμφανιστεί με εκπροσώπους της και στην Αλεξανδρούπολη εκδηλώνοντας μάλιστα πρόθεση να ανοίξει εδώ υποκατάστημα, κάτι όμως που τελικά δεν προχώρησε.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Πηγη: https://www.evros-news.gr/