Διάκριση για φοιτητές του ΔΠΘ σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας

Τη 2η θέση στο διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας “GreenTech Challenge” που διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για 4η φορά, κατέκτησε η ομάδα BioFlames.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι φοιτητές Γεώργιος Πισμίσης και Αστέριος Λούκας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και η φοιτήτρια Αθηνά Πούπα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η ομάδα BioFlames κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στο σύνολο 125 ομάδων, στην κατηγορία innovation idea παρουσιάζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο για την αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ και την παραγωγή βιοκαυσίμων από αυτά, στο πεδίο Ενέργεια και Περιβάλλον, με μέντορα  Γεώργιο Καρακατσάνη  (CO-founder & CEO της EVOTROPIA).

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας και απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν μία καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη αυτών πρωτοβουλιών στις  θεματικές:

Περιβάλλον & Ενέργεια

Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις

Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά

Διαχείριση Ελαστικών

Ορυκτές Πρώτες Ύλες   

Περισσότεροι σύνδεσμοι

http://www.greentechchallenge.gr/

https://greentechchallenge.gr/greentech-challenge-4/

Πηγή: https://thrakikiagora.gr/