Χρυσώνει το χάπι για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο η ΕΠΟ με 10.000 ευρώ σε ΑΟΞ και κάθε άλλη ομάδα της SL2

Οι ομάδες της Super League 2 έμειναν τελικά εκτός Κυπέλλου Ελλάδος με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, αλλά θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από την ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που αποφασίστηκε από τη μη συμμετοχή των ομάδων της SL1, αποφασίστηκε επίσης τα επιπλέον χρήματα της Cosmote TV από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Κυπέλλου, μόνο με ομάδες της πρώτης κατηγορίας, να δοθούν ως ενίσχυση στις ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Η Cosmote TV είχε συμφωνήσει να δώσει 1,25 εκατ. ευρώ αν μετέχουν ομάδες της SL1 μονο στο Κύπελλο και 1,1 εκατ. ευρώ αν μετέχουν και αυτές της SL2 (καθώς έκρινε ότι θα είναι λιγότερο εμπορικά τα πρώτα παιχνίδια). Αυτό το επιπλέον ποσό των 150.000 ευρώ που τελικα θα πληρώσει η Cosmote αποφασίστηκε να δοθεί ως ενίσχυση στην SL2 για την αντιμετώπιση των εξόδων ελέω κορονοϊού.

Αφαιρόντας τον ΦΠΑ και τις λοιπές χρεώσεις, γίνεται αντιληπτό ότι η Ξάνθη, η Δόξα Δράμας και η καθεμία από τις άλλες δέκα ομάδες της SL2 θα λάβουν ως οικονομική ενίσχυση περίπου το ποσό των 10.000 ευρώ η καθεμια. Η απόφαση ελήφθη από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Τρίτη (5/1) μετά από σχετική εισήγηση του (αποφοίτου του ΔΠΘ και πρώην ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Θράκη) προέδρου της Super League 1 Λεωνίδα Μπουτσικάρη και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη.