Άλλαξε η προκήρυξη της SL2 με μονά πλέι οφ και πλέι άουτ! Τρία εντός και δύο εκτός για τους «επάνω»

Είναι πλέον οριστικό. Για να βγουν οι ημερομηνίες και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το πρωτάθλημα της Super League 2, sτο Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφασίστηκε να αλλάξει η προκήρυξη και οι διπλοί αγώνες σε playoffs (θέσεις 1-6) και playouts (7-12) έγιναν μονοί.

Αυτό σημαίνει πως με την ολοκλήρωση 22 αγώνων ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος και αρχίζουν οι μονοί αγώνες σε playoffs και playouts, που θα πρέπει να έζουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Μαΐου 2021. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα μπαράζ του δεύτερου με τον προτελευταίο.

Πως θα γίνουν ομως τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ; Σε ποιες έδρες. Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

  • Ο πρώτος της κανονικής περιόδου σε playoffs και playouts θα υποδεχτεί τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο, ενώ εκτός θα παίξει με τον πέμπτο και τον έκτο.
  • Ο δεύτερος θα υποδεχτεί τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο, ενώ θα παίξει εκτός έδρας με τον πρώτο και τον έκτο.
  • Ο τρίτος θα φιλοξενήσει τον τέταρτο, τον πέμπτο και τον έκτο, ενώ θα τεθεί αντιμέτωπος μακριά από το γήπεδό του με τον πρώτο και τον δεύτερο.
  • Ο τέταρτος θα παίξει μέσα με τον πέμπτο και τον έκτο και εκτός με τους τρεις πρώτους.
  • Ο πέμπτος θα παίξει εντός με τον πρώτο και τον έκτο, ενώ εκτός έδρας με τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο.
  • Ο έκτος, τέλος θα παίξει στην έδρα του με τον πρώτο και τον δεύτερο, εκτός με τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο.

Επί της ουσίας ψηφίστηκε η πρόταση της Δόξας Δράμας. Δηλαδή να διεξαχθεί η κανονική διάρκεια των 22 αγωνιστικών και να προχωρήσουν σε μονούς αγώνες κατάταξης με 5 αγωνιστικές, όπου οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα, να έχουν πλεονέκτημα έδρας, παίζοντας 3 παιχνίδια εντός και 2 εκτός.

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος της Super League 2 θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία και ο δεύτερος θα δώσει μπαράζ (διπλό) με τον προτελευταίο της Super League 1. Αρα προφανώς έπεσε στο κενό η πρόταση για άνοδο ως και τριών ομάδων. Ακομα δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.