Super League: Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Γιούρι Λοντίγκιν και αποφασίζουν Μπόλονι με Ρόκα

Ενίσχυση στην θέση του τερματοφύλακα φέρεται να εξετάζει ο Παναθηναϊκός και ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν είναι εκείνο του Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 30χρονος Ελληνορώσος διεθνής πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης, ο οποίος είναι πιθανό να βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην αγαπημένη του Θράκη συνεχίζοντας τις προπονήσεις, έχει μείνει ελεύθερος από τις 1 Αυγουστού από την ρωσική Άρσεναλ Τούλα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ένα από τα πρόσωπα που πιθανότατα θα αξιολογήσουν την περίπτωσή του Γιούρι Λοντίγκιν είναι πέρα από τον κοουτς Λάζλο Μπόλονι ο πρώην (επίσης) γκολκίπερ και προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος και βρίσκεται στο σταφ των «Πρασίνων» ως σκάουτερ και αναλυτής αγώνων.

Το κασέ του Λοντίγκιν σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζεται γύρω στις 300.000 ευρώ.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τους Ακρίτες Νευροκοπίου σε μικρή ηλικία ενώ στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη που μέτρησε 23 συμμετοχές, ενώ την σεζον 2011 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Εορδαϊκό που μέτρησε αλλες 24 συμμετοχές στην ηλικία μόλις των 19.

Το μεγάλο βήμα της καριέρας του το έκανε το 2013 με την Ζενίτ που κατάφερε να σημειώσει 111 συμμετοχές, μερικές από αυτές και για το Champions League. Εκεί πήρε και την Ρώσικη υπηκοότητα αφού μέχρι τότε είχε την ελληνική σημειώνοντας και συνολικά 11 συμμετοχές με αποστολές της Εθνικής Ανδρών. Μια φορά είχε συμμετάσχει και σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών Ελλάδος, χωρίς να αγωνιστεί.

Στην συνέχεια ήρθε δανεικός απο την ρωσική ομάδα στον Ολυμπιακό που σημείωσε μόλις 3 συμμετοχές ενώ το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ, από όπου και αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο ως ελεύθερος, για να επιστρέψει στο ρωσικό πρωτάθλημα και την Άρσεναλ Τούλα, με την οποία είχε μόλις 2 συμμετοχές μέχρι και τον Αύγουστο όταν και αποχώρησε.