Γ’ Εθνική: Διεξαγωγή μόνο ενός γύρου και πλέι οφ πρωταθλητή η πρόταση από την Θεσσαλονίκη!

Ενδιαφέρουσες προτάσεις κατέθεσαν μέσω τηλεδιάσκεψης με την ΕΠΣ Μακεδονίας οι οκτώ ομάδες της Γ’ Εθνικής από την Θεσσαλονίκη και αναμεσά τους οι ομάδες που μετέχουν στον Θρακιώτικο Όμιλο οι Ηρακλής, Εθνικός Σοχού και ΑΕ Ευόσμου (οι υπόλοιπες Αγροτικός Αστέρας, Μακεδονικός, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Θερμαϊκός Θέρμης, ΠΑΟ Κουφαλίων μετέχουν στον 2ο όμιλο) που εκπροσωπούν την ΕΠΣΜ στη Γ’ Εθνική.

Κατά τη διάρκεια αυτής έγινε ουσιαστικός διάλογος και όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων επισήμαναν τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα θεσπίσει η πολιτεία και αναφέρθηκαν ότι θα πρέπει η ΕΠΟ να μειώσει τα έξοδα διαιτησίας, να καλύψει μέρος των μετακινήσεων και να λάβουν έκτακτη επιχορήγηση από την πολιτεία ή την περιφέρεια ή την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να λάβουν κάποια οικονομική βοήθεια καθώς είναι πολλούς μήνες υποχρεωτικά σε απραξία.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας δεσμεύτηκε δια του προέδρου της ότι θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις των σωματείων, θα τις ομαδοποιήσει και θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΠΟ και σε όλες στις ενώσεις όσον αφορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων κατέθεσαν τις αγωνίες τους για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος και προτάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να ξανά αρχίσει και να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στον οικονομικό τομέα και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να μειωθούν τα αυξημένα έξοδα λόγω των rapid τεστ, η περιοδική διεξαγωγή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τον τρόπο ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος με δεδομένο πως τα περιθώρια είναι ασφυκτικά λόγω της δίμηνης και πλέον αγωνιστικής αποχής. Ως προς αυτό το κομμάτι, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση του Ηρακλή (εκπροσωπήθηκε στην τηλεδιάσκεψη από τον πρόεδρο Γιάννη Ζαντόπουλο), ο οποίος πρότεινε την τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. 

Ο πρόεδρος των «κυανολεύκων» πρότεινε συγκεκριμένα την διεξαγωγή μόνο του α’ γύρου και στη συνέχεια, οι πρώτες πέντε ομάδες να δώσουν ένα μίνι πρωτάθλημα οκτώ αγωνιστικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή που θα συμμετάσχει στα μπαράζ. «Πρέπει να επανεκκινήσει το Πρωτάθλημα για να αλλάξει η ψυχολογία όλων μας», τονίζουν χαρακτηριστικά στον Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα, κατατέθηκαν και άλλες προτάσεις για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, όπως αυτή του Μακεδονικού και του πρωην πορτιέρο του Πανθρακικού Γιώργου Γουμάγια, για μη διεξαγωγή των μπαράζ ανόδου και αναδιάρθρωση από την επόμενη περίοδο με άνοδο των έξι πρώτων από κάθε όμιλο σε μια νέα Γ’ Εθνική έξι ομίλων, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Football League.