Μουδούρογλου: «Όλοι περνάμε την ίδια κατάσταση, η καρδιά του ποδοσφαιρού το ερασιτεχνικό»

Δηλώσεις στο αθλητική σελίδα της Θεσσαλονίκης soccerpractor παραχώρησε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και νυν του Πανδραμαϊκού Σάββας Μουδούρογλου.

O 29χρονος μεσοεπιθετικός από τη Δράμα (αντίπαλος των θρακικών ομάδων στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το lockdοwn αλλά και για την προσμονή επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.

Αρχικά, σε ερώτηση για την ποδοσφαιρική «ακινησία» που προκάλεσε το δεύτερο κύμα κορωνοϊού αλλά και την άποψή του για ενδεχόμενη επανεκκίνηση της δράσης ανέφερε πως: «Συμφωνώ με τα μέτρα αλλά τα θεωρώ υπερβολικά. Εννοείται ότι πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί ήδη αργήσαμε και φυσικά να ακολουθήσουμε κανονικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Φυσικά και είμαι θετικός για επανέναρξη δράσης. Είναι επιβεβλημένο από τη στιγμή που πολλοί από εμάς ζουν από αυτό, είναι θέμα επιβίωσης και βιοπορισμού, αλλά και καριέρας, που μπορεί να πάει πίσω αυτή τη διετία αν υπάρξει απραξία και στασιμότητα».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση για την ανάγκη στήριξης σε σωματεία και διοικήσεις, για να μη «σβήσει» ο αθλητισμός και ειδικά ο ερασιτεχνικός απάντησε λέγοντας: «Σαφώς και οι αρμόδιοι πρέπει να στηρίξουν αποτελεσματικά και έμπρακτα τις ομάδες. Να μην ξεχνάμε ότι η καρδιά του ποδοσφαίρου ξεκινά από το ερασιτεχνικό. Πολύ περισσότερο όταν ο κάθε πρόεδρος επενδύει σε αυτό που αγαπά και στο τέλος συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο, όπως η κατάσταση που βιώνουμε».

Έπειτα, αναφορικά με το εάν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν σε δυο γύρους τόνισε πως: «Αν ξεκινήσουμε πολύ σύντομα, πιστεύω ότι προλαβαίνουμε, ειδικά με αρκετές εμβόλιμες. Βεβαίως, τα διπλά ματς ανά εβδομάδα συνεπάγονται μοιραία μεγάλη επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές, ενώ ορισμένοι έχουν και άλλες υποχρεώσεις».

Ενώ, σε ερώτηση για πόσο επηρεάζει η αγωνιστική παύση των τελευταίων εβδομάδων είπε ότι: «Όλοι περνάμε την ίδια κατάσταση. Μας αγγίζει όλους το ίδιο και όποτε κληθούμε να παίξουμε όλοι πρέπει να ξεπεράσουμε και τα όριά μας».

Βεβαίως έγιναν και ερωτήσεις σχετικές με τους στόχους του Πανδραμαϊκού αλλά και το επίπεδο αντιγωνισμού στον 1ο όμιλο, εκεί όπου ανέφερε πως η φιλοσοφία της ομάδας είναι να κοιτά κάθε παιχνίδι χωριστά, ενώ για το επίπεδο ανταγωνισμού τόνισε χαρακτηριστικά πως «Δεν προλάβαμε να παίξουμε πολλά ματς, είναι μικρό δείγμα οι 4 αγώνες, όχι αντιπροσωπευτικό. Σίγουρα υπάρχει μια καλή δυναμική σε αρκετές ομάδες, είναι ανταγωνιστικός όμιλος και θα υπάρξουν εκπλήξεις, ειδικά μετά από τέτοια αποχή».

Τέλος, όσον αφορά τις δικές του εντυπώσεις από την ομάδα της Δράμας, δήλωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιζέται εκεί, ενώ έδωσε έμφαση στην καθημερινή ατομική δουλειά.