Όταν ο Γιώργος Παράσχος «κλείδωνε» και άφηνε άσφαιρη την επίθεση της ΑΕΚ

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα… γειτονικό ντέρμπι για την 12η αγωνιστική της Super League.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία είναι εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση, όντας εδώ και 4 αγωνιστικές αήττητη και θέλει να διευρύνει το σερί του απέναντι σε μια ομάδα που είναι… πληγωμένη, αλλά σαφώς διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα από αυτή. Αμφότερες όμως, οι δύο ομάδες θέλουν το ματς. Ο Απόλλων για να ξεφύγει από τα χαμηλά της βαθμολογίας και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, η ΑΕΚ για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να πάρει ένα… μπουστάρισμα για το μεσοβδόμαδο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τέτοιες ημέρες ήταν, πάντως, πριν από τρία χρόνια όταν ο Γιώργος Παράσχος καθόταν για πρώτη φορά στον πάγκο του Απόλλωνα και ήθελε να κοουτσάρει την ομάδα του κόντρα στην ΑΕΚ, στο εκτός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ. Τότε, ο Παράσχος… εγκλώβισε την ΑΕΚ, κατάφερε να την κρατήσει στο μηδέν και με μπόλικη δόση τύχης βέβαια αφού οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρκετές τελικές. Σε μια χρονιά μάλιστα που τελικά η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Βέβαια, ο Παράσχος είχε παρατάξει με εξαιρετική τακτική την Ελαφρά Ταξιαρχία και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν η ΑΕΚ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου μέσα στη Ριζούπολη. Το 1-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» ήταν το τελικό σκορ, με τον Απόλλωνα να παίζει σφιχτά, με κοντά τις γραμμές του και να αναθαρρεί στο δεύτερος μέρος φτάνοντας και κοντά στην ισοφάριση σε ένα ματε – φιέστα για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει βρει τον τρόπο του για να… κλειδώνει και να περιορίζει επιθετικά την ΑΕΚ, να προσπαθεί να της εξουδετερώνει τα ατού της. Αλλωστε και με την Ξάνθη μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία απέναντι στην ομάδα της Ενωσης. Βέβαια, έχει και τρεις ηττες αλλά γεγονός είναι ότι η ΑΕΚ δεν τα βρίσκει… ευκολα όταν έχει απέναντί της τον Γιωργο Παράσχο. Ειδικά ως κόουτς του Απόλλωνα…