Ντοκουμέντο: Το φρέσκο έγγραφο της Insports για την ΠΑΕ Ξάνθη που αλλάζει τα δεδομένα στην Εφέσεων

Ενα έγγραφο που δημοσιευθηκε μόλις τις τελευταίες 15 ημέρες από την Insports IKE, την μέχρι πριν τρεις μήνες ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ Ξάνθη, το οποίο αναμένεται να περιληφθεί στην δικογραφία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS.

Αφορά τις οικονομικές καταστάσεις της Insports για την εταιρική χρήση από 1ης Ιανουαρίου ως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο υπάρχει αναφορά και στην ιστορική πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη στον Μπιλ Πάπας στην ενότητα που αφορά «σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν από τη λήξη της χρήσης μέχρι την ημερομηνία σύνταξης της παρούσας έκθεσης».

Η ημερομηνία σύνταξης της έκθεσης από τον διαχειριστή της Insports και μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Νικόλαο Χαλαβαζή είναι η 27η Οκτωβρίου. Οπως αναφερεται λοιπόν, «η Εταιρεία πώλησε τις εν λόγω μετοχές προς την εταιρεία “ΜΑΖΚΟΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΙΚΕ”, μετά από σχετικό έλεγχο της ΕΕΑ, η οποία χορήγησε την εκ του νόμου απαιτούμενη άδειά της για τη μεταβίβαση στις 10/9/2020. Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα αποτυπωθούν στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας για τη χρήση 1/1/2020 – 31/12/2020».

Ωστόσο υπάρχει πιο πριν και μια άλλη αναφορά που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη έκθεση που δημοσιεύει το ThrakiSportS. «Σημειώνεται, ότι, μετά από υπόδειξη της αρμόδιας Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), στις 26/7/2020 η Εταιρεία επανέλαβε την υπογραφή της σύμβασης απόκτησης των μετοχών της “ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ” από τη “ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.”».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στις 26 Ιουλίου, δηλαδή ΜΕΤΑ την περίφημη συνέντευξη Πανόπουλου με την απειλή περί διάλυσης της ΠΑΕ Ξάνθη, η Insports ξανα…αγόρασε από την Βιαμάρ την ΠΑΕ Ξάνθη κατόπιν υπόδειξης της ΕΕΑ. Ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο θεραπεύτηκε το όποιο πρόβλημα υπήρχε και έτσι άνοιξε ο δρόμος ώστε ενάμισι μήνα μετά να πωληθεί η ΠΑΕ Ξάνθη στην Mazcon του Μπιλ Πάπας, αλλά αυτό μένει να κριθεί.

Το συγκεκριμένο έγγραφο και η συγκεκριμένη αναφορά αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης των τριών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, εφόσον μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Η πλευρά της Ξάνθης αλλά και του ΠΑΟΚ έχει δηλώσει ότι επενδύει στο γεγονός ότι η ΕΕΑ έδωσε άδεια μεταβίβασης των μετοχών από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη, ενώ είχε αμφισβητήσει μερικούς μήνες πριν οτι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ομάδας της Θράκης.

Ωστόσο το έγγραφο αυτό δείχνει ότι το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης αφενός αναγνωρίζει εμμέσως ότι υπήρχε κάποιου είδους πρόβλημα, προκύπτει ωστόσο ότι φρόντισε να το διορθώσει με την εκ νέου αγοραπωλησία της ΠΑΕ από την Βιαμάρ στην Insports, αποδεχόμενη μάλιστα και σχετική υπόδειξη της ΕΕΑ, ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την μετέπειτα μεταβίβαση στην Mazcon του Μπιλ Πάπας.

Μένει να φανεί αν και πώς θα ερμηνευτεί αυτή η κίνηση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως από τους τρεις δικαστές, εφόσον μπουν στην ουσία της υπόθεσης, καθώς μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεθρηθεί το γεγονός ότι περιελήφθησαν αυτές οι αναφορές με τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις της Insports για το έτος 2019 που δημοσιοποιήθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS…